4g netwerk KPN bereikt Utrecht, bedekt nu hele Randstad

4g netwerk KPN bereikt Utrecht, bedekt nu hele Randstad

KPN heeft donderdag bekendgemaakt dat in alle steden van de Randstad nu gebruik kan worden gemaakt van het 4g-netwerk van de telecomprovider.

Hiermee is inmiddels circa de helft van Nederland voorzien van het snellere KPN-netwerk voor mobiel internet. Een 4g-netwerk kan maximaal een downloadsnelheid van 100Mbps behalen, de uploadsnelheid loopt op tot 50Mbps.

Leeuwarden, Groningen, Eindhoven en Maastricht staan als volgende vier grote steden op de planning. Deze werkzaamheden moeten tegen het einde van dit jaar zijn afgerond, zodat dan maar liefst 80 procent van de Nederlandse KPN-klanten 4g-dekking hebben. In het eerste kwartaal van 2014 moet heel Nederland bedekt zijn met KPN's 4g-netwerk.

Vodafone ook begonnen met 4g netwerk

vodafoneVodafone RED-klanten kregen donderdag ook te horen dat ze gratis ‘4g ready' zijn gemaakt. De mobiele provider is net als KPN bezig met het aanleggen van zijn eigen 4g-netwerk, maar hierbij geeft het niet aan wanneer er waar precies dekking wordt geboden. Klanten gaan dit automatisch merken, want Vodafone RED-gebruikers hoeven verder niets te doen of in te stellen om over te stappen op 4g.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel