T-Mobile 4G-netwerk uitgerold in Randstad, landelijke dekking in 2015

T-Mobile 4G-netwerk uitgerold in Randstad, landelijke dekking in 2015

Het T-Mobile 4G-netwerk is vanaf vandaag beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam, delen van Den Haag en Utrecht. Eind 2014 wil de provider 80 procent van zijn klanten toegang tot 4G bieden.

T-Mobile 4G-netwerkKlanten die een geschikte 4G-telefoon hebben, kunnen nu aan de slag met snel mobiel internet in de Randstad. In de tweede helft van 2015 moet het T-Mobile 4G-netwerk in heel Nederland beschikbaar zijn. Vanaf dat moment hebben ook de provincies Limburg, Friesland, Groningen en Drenthe toegang. Overigens kunnen klanten van T-Mobile gratis instappen; zij hoeven dus niet bij te betalen om 4G te gebruiken.

De basissnelheid van 4G bedraagt 15 Mb/s (datalimiet tussen 250/500MB) en de hoogst haalbare snelheid is 50 Mb/s (datalimiet tussen 5/10GB). T-Mobile telefoons die de snelle internetverbinding al ondersteunen zijn onder andere de iPhone 5S, iPhone 5C, Galaxy S4, HTC One en LG G2. Op de T-Mobile website is een overzicht van alle 4G-telefoons te vinden.

Vandaag heeft ook concurrent Vodafone bekendgemaakt dat het in 2015 een (vrijwel) dekkend 4G-netwerk aanbiedt aan klanten. De telecomprovider doet daarvoor de komende drie jaar een extra investering van in totaal 810 miljoen euro.

Wie nog eerder in heel Nederland 4G wilt gebruiken, kan het beste terecht bij KPN. De provider betaalde eind vorig jaar circa 1,4 miljard euro voor frequenties die geschikt zijn voor 4G en denkt aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 4G landelijk aan te kunnen bieden.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel