Xiaomi werkt mogelijk ook aan modulaire smartphone

Xiaomi werkt mogelijk ook aan modulaire smartphone

De Chinese fabrikant Xiaomi werkt mogelijk ook aan een smartphone die bestaat uit afzonderlijke modules die in elkaar te klikken zijn. Het concept heeft veel weg van Motorola's Project Ara.

Xiaomi modulaire smartphoneIn een afbeelding, die kort na publicatie offline werd gehaald, is het concept waaraan Xiaomi naar verluidt werkt, te zien. De afbeelding toont de naam van het project (Magic Cube), alsmede welke componenten van de smartphone verwisselbaar zijn.

Daarmee heeft het concept van Xiaomi erg veel weg van Project Ara, gestart door Motorola. De telefoonmaker heeft als doel een open hardwareplatform te ontwikkelen met telefoons bestaande uit uitwisselbare modules. Motorola werkt samen met de Nederlandse ontwerper Dave Hakkens die het duurzame blokjesconcept Phoneblocks bedacht (zie video). Phoneblocks is een smartphone die bestaat uit verschillende blokjes die te vervangen zijn. Daardoor is het in theorie mogelijk de processor of het geheugen te upgraden als deze traag worden.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel