Exclusieve Windows Phone 8 apps door tweak overal te installeren

Exclusieve Windows Phone 8 apps door tweak overal te installeren

Met een kleine tweak zijn op Windows Phone 8-telefoons veel exclusieve Windows Phone 8-apps op toestellen van andere merken te installeren.

Denk hierbij aan het installeren van een exclusieve Nokia-app op de HTC Windows Phone 8X. De Store waarin alle Windows Phone 8-apps zijn te vinden maakt namelijk gebruik van een simpele toevoeging in de url, die aangeeft van welk merk je toestel is. Dit gedeelte van de url is aan te passen. Neem het volgende stukje url als voorbeeld:

Windows StoreGET /v8/catalog/apps/e7fd6b61-a095-4b06-9fba-005cc9b09267?os=8.0.10211.0&cc=US&oc=&lang=en-US&hw=234879123&dm=RM-820_nam_canada_246&oemId=NOKIA&moId=TRF-US&cf=99-1 HTTP/1.1

Door de toevoeging ‘NOKIA' denkt de Windows Store dat je Windows Phone 8-toestel van Nokia afkomstig is. De voor Samsung exclusieve app RSS Times is dan niet te downloaden. Als je ‘NOKIA' echter vervangt door ‘SAMSUNG', is dat opeens wel mogelijk. Dit doe je met een zogeheten web-debugger, zoals de Fiddler Web Debugger. Het voor de gek houden van de Windows Store vereist dus wel enige technische kennis.

Ook exclusieve Windows Phone 8 apps via proxy

Dit trucje is ook mogelijk door het instellen van een proxy over je wifi-verbinding. Hierbij doet je toestel zich eveneens voor als een ander merk bij de Windows Store. De proxy moet wel weer worden uitgeschakeld om de app daadwerkelijk te downloaden, dus net voordat je op de installeerknop drukt. Deze is namelijk alleen zichtbaar als je toestel al is goedgekeurd.

Het is nog niet bekend hoe en wanneer Microsoft dit gat gaat dichten, maar de truc werkt sowieso niet met alle apps, zo ontdekte Tweakers. Lees ook onze review over alle betaalbare Windows Phone 8 telefoons van dit moment.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel