Review: MiLi’s portable oplader en battery-case voor iPhone 5

Review: MiLi’s portable oplader en battery-case voor iPhone 5

MiLi heeft afgelopen maand zijn productenreeks uitgebreid met iPhone 5-oplader Power Angel 2. Smartphone.nl maakte van deze gelegenheid meteen gebruik om de MiLi Power Spring 5 ook te voorzien van een review.

MiLi Power Angel 2

angel2-2e MiLi Power Angel 2 is een opzetstuk dat je iPhone 5 van 2200 mAh meer batterijcapaciteit voorziet. De batterij van de iPhone zelf heeft een capaciteit van circa 1440 mAh, waardoor je met de Power Angel 2 de gebruikstijd van je iPhone dus op zijn minst kan verdubbelen.

De portable oplader kan bijvoorbeeld uitkomst bieden bij een lange busrit of als je een weekend gaat kamperen en je smartphone een extra kans wilt
geven om de tijd te doorstaan.

De Power Angel 2 is echter niet compact genoeg om de iPhone 5 handzaam te houden als hij wordt opgeladen. Het opzetstukje weegt immers bijna net zoveel als je iPhone zelf en verlengt je telefoon met ongeveer 50 procent. Opladen gaat via een inklapbaar usb-draadje.

Conclusie

De portable oplader is dan ook vooral bedoeld om te gebruiken als je niet in beweging bent. Hierbij is het tevens mogelijk om de Power Angel 2 uit te klappen tot standaard, waardoor je iPhone 5 in landscape-perspectief is neer te zetten voor het bekijken van films of andere content. De Power Angel 2 is alleen nog niet in Nederland zelf te bestellen, waardoor de bestelkosten al snel oplopen tot minstens 70 euro.

MiLi Power Spring 5

springDe Power Spring 5 bestaat alweer wat langer, en is een iets minder handige gadget dan de Power Angel 2. De Power Spring 5 is namelijk een case voor je iPhone 5 die de dikte van je smartphone zo goed als verdubbeld, al is dat best begrijpelijk voor een case die een stevige batterij huisvest.

De Power Spring 5 heeft onderop de case echter een uitklapbaar rubbertje waaraan de Lightning-connector zit gekoppeld. Dit werkt en oogt toch iets minder lekker dan iets wat je er op een stevige manier in klikt. Als je de connector in je iPhone 5 steekt, kun je net als met de Power Angel gebruikmaken 2200 mAh extra batterijcapaciteit. Voor het opladen via usb wordt een draadje meegeleverd.

Conclusie

De Power Spring 5 is wel een paar tientjes duurder dan de Power Angel 2, aangezien je deze gadget ook via het buitenland moet bestellen. Deze hogere prijs maakt de Power Spring 5 net de mindere keuze van de twee. Op case-gebied zijn er immers elegantere en goedkopere oplossingen te vinden die al wel in Nederland zijn te bestellen.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel