Simkaart plaatsen in je nieuwe smartphone: zo doe je dat

Simkaart plaatsen in je nieuwe smartphone: zo doe je dat

Voordat je kunt bellen en internetten met je nieuwe smartphone, moet je eerst je simkaart plaatsen. Smartphone.nl laat zien hoe je dat doet.

Simkaart plaatsen per type telefoon

Heb je een sim only bij een nieuwe provider afgesloten, dan krijg je een nieuwe simkaart. Stop ‘m vervolgens in je smartphone, activeer de kaart en je kunt aan de slag. Alleen kan het simkaart plaatsen verschillen per toestel.

Voor smartphones van de afgelopen jaren doe je dit met een simkaarttool. Dit is een dun pinnetje dat wordt bijgeleverd bij je telefoon. Heb je zo’n pinnetje niet of ben je hem kwijtgeraakt, gebruik dan gereedschap uit je keukenla. Het uiteinde van een paperclip of een punaise werkt even goed. Volg vervolgens de volgende stappen:

  1. Open met de simkaarttool de simkaartlade van je telefoon. In sommige gevallen open je een dekseltje waaronder zich een ingang voor het kaartje bevindt;
  2. Zorg dat je simkaart de juiste grootte heeft;
  3. Plaats het kaartje op de juiste manier in de lade of schuif hem in de simkaart-ingang;
  4. Stop de lade terug in de smartphone en sluit de ingang goed.

simkaart plaatsen

Een simkaart plaatsen in oudere smartphones doe je op een andere manier. Deze telefoons hebben namelijk vaak een vervangbare accu, waardoor je de achterkant van je telefoon kunt losmaken. In dit geval plaats je de simkaart door de achterzijde te verwijderen, de accu eruit te halen en de simkaart in de daarvoor gleuf te stoppen. Vervolgens stop je de accu weer terug en klik je de achterkant weer op je smartphone.

Simkaart afmetingen

Hoe je je simkaart invoert, kan dus per toestel verschillen. Echter is het ook zaak om te kijken wat voor simkaart je nodig hebt. Welke simkaart in je smartphone past, hangt namelijk af van de afmetingen. Een nieuw kaartje krijg je altijd in de vorm van een soort plastic pinpas, waar je kleinere varianten uit kunt drukken.

De ‘pinpas’ is een standaard simkaart met een mini-, micro- en nano-simkaartje daarin. Laatstgenoemde wordt het meeste gebruikt in recente smartphones, omdat deze het kleinste is. Zo houdt de fabrikant meer ruimte over voor andere hardware in de telefoon. Bewaar na het uitdrukken van de juiste simkaart de pas wel, hierop kun je vaak je simkaartnummer vinden.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel