3 toffe verbeteringen in iOS 12.1 voor je iPhone en iPad

3 toffe verbeteringen in iOS 12.1 voor je iPhone en iPad

De tussentijdse update iOS 12.1 is nu beschikbaar voor alle iPhone- en iPad-gebruikers. De verbeteringen zijn klein, maar zeker fijn. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Drie toffe iOS 12.1 verbeteringen

Apple heeft de eerste tussentijdse update van iOS 12 uitgebracht. De update naar iOS 12.1 is niet groot, maar lost wel enkele bugs op. Deze zijn vooral bedoeld voor bezitters van de nieuwe iPhones.

Daarnaast zijn er enkele leuke functies toegevoegd, en beschikken iPhones met iOS 12.1 nu ook over eSIM-ondersteuning. Hier hebben we in Nederland echter niks aan, omdat providers dit hier nog niet ondersteunen. In dit overzicht lees je alles over de verbeteringen waar je juist wel iets aan hebt.

1. FaceTime-groepsgesprekken

Het was langer wachten dan gehoopt, maar met deze tussentijdse update is ook eindelijk FaceTime-groepsgesprekken beschikbaar. Met deze functie kun je met maar liefst 32 mensen tegelijk video- of audiobellen via FaceTime. Ook vrolijk je gesprekken gemakkelijk op nu je stickers, tekst, filters en Animoji kunt toevoegen.

Verwacht werd dat deze functie al in iOS 12.0 beschikbaar zou zijn, maar Apple had meer tijd nodig om de groepsgespreksfunctie te perfectioneren. Om een FaceTime-groepsgesprek te kunnen voeren, moeten wel alle deelnemers iOS 12.1 of hoger draaien.

2. 70 nieuwe emoji

Regelmatig bevatten updates een hele nieuwe lading emoji. Met iOS 12.1 kunnen gebruikers rekenen op 70 nieuwe emoji. Zo zijn er nieuwe etenswaren en dieren toegevoegd en zijn voortaan ook mensen met roodkleurig, grijs of krullend haar vertegenwoordigd op je toetsenbord.

Steeds vaker en steeds meer gebruiken mensen emoji om zich te uiten. Apple voegt daarom zoveel mogelijk goedgekeurde emoji-variaties toe, zodat alle gebruikers de juiste emoji voor hen kunnen vinden.

3. Portretmodus nieuwe iPhones uitgebreid

Wanneer je met een iPhone XS, XS Max of iPhone XR de Portretmodus gebruikt, heb je voortaan meer opties. Het is nu mogelijk om al tijdens of voordat je een foto maakt het scherptediepte-effect aan te passen.

Het was al mogelijk om dit achteraf te veranderen. Door deze uitbreiding heb je meer controle over het zogeheten bokeh-effect, en ben je minder lang bezig met de perfecte foto schieten en bewerken.

Tot slot is er nog een kleine bug gefixt die de nieuwe iPhones teisterde. Selfies leken een beautyfilter te bevatten waardoor het leek alsof iemand make-up op had. Dit zorgde voor enige ophef onder gebruikers, maar het probleem is met deze update dus verleden tijd.

Update samen met nieuwe hardware gepresenteerd

De iOS 12.1 update is beschikbaar gemaakt na het iPad Pro 2018 event van Apple. Naast de langverwachte iPad Pro zijn er ook vernieuwde Macs onthuld. Check onze round-up van het event op dochterwebsite iPhoned.nl. Hier vind je een volledig overzicht van wat Apple gisteren allemaal heeft aangekondigd.

Geschreven door Florence Peeters

Techjournalist uit Cuijk. Spitst oren voor smartphones, innovatie en big data in alle vormen. Wordt ook gelukkig van sport, reizen en muziek.

Bekijk profiel