3 gratis games die niet op je Android-smartphone mogen ontbreken

3 gratis games die niet op je Android-smartphone mogen ontbreken

Het weekend is om te ontspannen en hoe kan dat beter dan met een aantal toffe spellen? Smartphone.nl licht 3 gratis games uit die niet op je Android-smartphone mogen ontbreken.

1. Badland

badland gratis game androidBadland is een prachtig vormgegeven spel dat je bestuurt door lang of kort op het scherm te tikken. Daarmee laat je kleine zwarte figuurtjes met afrohaar vliegen om zo boobytraps, cirkelzagen en andere dodelijke obstakels te ontwijken. De figuurtjes kun je vermenigvuldigen of verkleinen door onderweg powerups op te pikken. Op die manier baan je je een weg langs de laagdrempelige puzzels in elk van de 60 levels. Badland is bijzonder verslavend, uitdagend en bovendien gratis. Aanrader!

Download: Badland (gratis)

2. Stampede Run

stampede run gratis game androidStampede Run is een zogenoemde endless runner waarbij het de bedoeling een kudde woedende stieren te ontwijken en tegelijkertijd sterren te verzamelen voor een zo hoog mogelijke score. De game heeft daarmee het meeste weg van Temple Run, maar dan met een Spaans sausje. Door over het scherm te vegen laat je je poppetje springen, bukken en naar links en rechts bewegen. Stampede Run bevat in-app aankopen, maar is ook de moeite waard als je geen geld uitgeeft.

Download: Stampede Run (gratis)

3. Sonic Dash

sonic dash gratis game androidSonic Dash is eveneens een snelle rengame, maar dan eentje die zich afspeelt in de kleurrijke spelwereld van de blauwe egel. De besturing verloopt door links en rechts over het scherm te vegen. Door naar beneden te vegen, laat je Sonic rollen om zo obstakels te ontwijken of vijanden aan te vallen. Door naar boven te vegen springt de egel, waarna hij met een tik op het scherm van platform (of vijanden) naar platform vliegt. Onderweg is het de bedoeling zoveel mogelijk ringen te verzamelen, waarmee je na elk level power-ups, nieuwe personages en upgrades vrijspeelt.

Download: Sonic Dash (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel