iPhone 5C kopen aantrekkelijk bij veel Android-gebruikers

iPhone 5C kopen aantrekkelijk bij veel Android-gebruikers

Veel iPhone 5C kopers gebruikten voorheen een Android-smartphone, zo blijkt uit onderzoek van Kantar. De meeste nieuwe iPhone 5S kopers hadden eerder juist wel een Apple-toestel.

iPhone 5C kopenDe iPhone 5C en iPhone 5S doen het niettemin slechter dan de iPhone 5 vorig jaar. Beide toestellen waren in de afgelopen drie maanden verantwoordelijk voor slechts 15,8 procent van de smartphoneverkopen in Europa. Android scoorde met een aandeel van 71 procent stukken beter.

Volgens onderzoeksbureau Kantar is dit niet geheel onverwacht, aangezien significant verbeterde iPhone modellen het traditioneel beter doen dan relatief kleine updates zoals de iPhone 5S en iPhone 4S. Kantar meldt verder dat iPhone 5C bezitters gemiddeld 38 jaar zijn en een relatief laag inkomen hebben. iPhone 5S bezitters zijn iets jonger (34) en hebben meer te besteden.

iPhone 5C kopen aantrekkelijker

De iPhone 5C kopen wordt overigens steeds aantrekkelijker, aangezien de prijs van het toestel daalt. Je kunt in veel gevallen zonder bijbetaling een iPhone 5C bestellen in combinatie met een abonnement; het toestel krijg je er dan gratis bij. Wil je een iPhone 5C kopen, dan geldt er in combinatie met een abonnement meestal een eenmalige bijbetaling.