Met de Aangifte 2018-app gaat belastingaangifte doen een stuk sneller

Met de Aangifte 2018-app gaat belastingaangifte doen een stuk sneller

Sinds 1 maart kan het weer: belastingaangifte doen. Voor veel mensen een klus waar ze tegenop zien, maar dankzij deze app wordt het allemaal net wat makkelijker.

Doe snel aangifte met de Belastingaangifte app

Of je nu een iPhone of een Android-telefoon hebt, met de officiële app van de Belastingdienst gaat het invullen van je aangifte een stuk sneller. Voordat je begint, is het belangrijk om de volgende twee zaken te doen.

  • Download de Belastingaangifte 2018-app voor iPhone (link) of Android (link)
  • Zorg dat je jouw DigiD-inloggegevens bij de hand hebt.

Ook zijn er meerdere uitzonderingen om even rekening mee te houden. Zo kun je de app niet gebruiken als je van fiscale partner gewisseld bent, een woning gekocht of verkocht hebt of een restschuld van een eigen woning hebt.

Belastingaangifte app

Heb je een onderneming, woon je in het buitenland of verdien je geld aan overige werkzaamheden? In al deze gevallen zit er niets anders op dan aangifte doen via een pc of Mac. Als je vervolgens met je DigiD inlogt kun je vervolgens een pincode instellen. Op die manier beveilig je de app zodat er geen pottenkijkers toegang tot hebben.

Goed controleren en versturen

Omdat je inlogt met je DigiD, vult de app al heel veel informatie automatisch voor je in. Dat is handig, want daardoor hoef je het niet allemaal handmatig op te zoeken en over te nemen.

Let wel even goed op bij het doornemen van deze gegevens: hoewel ze automatisch ingevuld worden, kan er soms iets niet kloppen. Heb je vorig jaar niets aangepast en is er niets in jouw financiële situatie veranderd? Dan hoef je waarschijnlijk deze keer weer niets te veranderen en ben je snel klaar met het doen van je aangifte.

Moet je toch iets wijzigen, dan moet je alsnog een Mac of pc erbij pakken. Via de app kun je namelijk geen foutieve informatie wijzigen. Dat maakt de Aangifte 2018-app vooral een handig hulpmiddel voor mensen die niets hoeven te veranderen, die hierdoor in een paar minuten hun aangifte geregeld kunnen hebben.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel