Notificaties verbergen op je Android-toestel of iPhone: zo werkt het

Notificaties verbergen op je Android-toestel of iPhone: zo werkt het

Op je telefoon notificaties verbergen zorgt ervoor dat niemand zomaar jouw meldingen ziet. Dit kun je gemakkelijk instellen op je iPhone of Android-toestel.

Zo verberg je de inhoud van notificaties

Wanneer je een melding binnenkrijgt van een app terwijl je telefoon vergrendeld is, verschijnt deze op je vergrendelscherm. Normaal gesproken krijg je dan ook (een deel van) de inhoud van de notificatie te zien. Maar voor je privacy is het beter om deze inhoud te verbergen. Zo heb je geen ongewilde pottenkijkers op het scherm van je smartphone.

Notificaties verbergen op je iPhone

Als je een iPhone X of nieuwer hebt, ligt het net iets anders. Hierop wordt de inhoud alleen weergeven als Face ID jouw gezicht herkent. Op de iPhone 8 of ouder regel je het als volgt.

  1. Open de Instellingen-app en ga naar ‘Berichtgeving’;
  2. Tik hier op ‘Toon voorvertoning’;
  3. Kies vervolgens ‘Indien ontgrendeld’ of ‘Nooit’ om notificaties te verbergen op je lockscreen.

Als de instelling op ‘Altijd' staat, blijven meldingen zichtbaar wanneer je iPhone vergrendeld is. Het is ook mogelijk om per app te kiezen of meldingen verborgen moeten worden. Hiervoor ga je in het menu Berichtgeving naar de betreffende app en volg je dezelfde stappen.

Notificaties verbergen op je Android-toestel

Op je Android-smartphone kun je meldingen op twee manieren verbergen. Het is namelijk ook mogelijk om alleen gevoelige content automatisch niet te laten tonen. Zo krijg je bijvoorbeeld wel de inhoud van een melding van een game te zien, maar niet van een WhatsApp-bericht.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Selecteer ‘Beveiliging en locatie’;
  3. Scroll vervolgens naar beneden en tik op ‘Voorkeuren schermvergrendeling’;
  4. Onder het kopje ‘Op het vergrendelingsscherm’ kun je kiezen uit drie opties. Alles weergeven, helemaal niets of verberg content van gevoelige meldingen. De laatste optie verbergt onder meer notificaties van WhatsApp en e-mails.

Heb je een Samsung-toestel? Dan zit het menu anders in elkaar. Daar ga je in Instellingen naar het menu ‘Schermvergrendeling en beveiliging’ en selecteer je ‘Meldingen'. Tik hier op ‘Inhoud verbergen' om het in te stellen, of regel het per app. Zo kies je zelf welke meldingen je wel of niet getoond wil hebben.

Niet Storen instellen

Wil je niet alleen de inhoud van meldingen verbergen, maar ook niet altijd gestoord worden door je smartphone? Dan kun je gemakkelijk Niet Storen instellen op je Android- of iOS-toestel. Hierdoor kun jij rustig slapen of met vrienden uit eten, terwijl je telefoon meldingen even stil houdt.

Geschreven door Florence Peeters

Techjournalist uit Cuijk. Spitst oren voor smartphones, innovatie en big data in alle vormen. Wordt ook gelukkig van sport, reizen en muziek.

Bekijk profiel