Hangouts: Googles reactie op WhatsApp en Facebook Messenger

Hangouts: Googles reactie op WhatsApp en Facebook Messenger

Google heeft Hangouts, een nieuwe multiplatform online berichtendienst, uitgebracht. Hangouts is de opvolger van de chatdienst Google Talk en wil de concurrentie met WhatsApp en Facebook Messenger aangaan. De app werkt op Android, iPhone en via het web.

Hangouts werd tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2013 gepresenteerd en maakt het mogelijk om met contactpersonen te chatten, foto's en emoticons te versturen en videogesprekken te starten.

Hangouts-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-002

Je kunt, net als bij WhatsApp en Facebook Messenger, groepen aanmaken om naar meerdere mensen berichten te versturen. Het is ook mogelijk om een videogesprek met verschillende contacten te houden. Een groepsgesprek is gelimiteerd tot tien deelnemers.

Chatgeschiedenis

Elke chat krijgt een naam, zoals een chatroom, en kan een label krijgen met een foto of emoticon. De berichten en foto's die worden verstuurd, blijven in de cloud van Google bewaard. Hierdoor heb je op alle verschillende toestellen altijd de meest recente gesprekken. De chatgeschiedenis is naar eigen wens uit te schakelen. Ook als gebruikers niet online zijn, kunnen ze door hun chatgeschiedenis scrollen.

Een interessante functie aan Hangouts is de synchronisatie van meldingen. Als je een bericht op je smartphone hebt gelezen, verdwijnt de notificatie in je browser. Daarnaast heb je de mogelijkheid om elk gesprek voor een betaalde tijd te snoozen waardoor je tijdelijk geen meldingen meer ontvangt. Een handige optie voor drukke groepsgesprekken.

Download Hangouts voor AndroidiPhone en Chrome (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel