KvK Handelsregister en meer: 4 handige apps voor ondernemers

KvK Handelsregister en meer: 4 handige apps voor ondernemers

De app van KvK Handelsregister is een must voor iedere ondernemer, maar er zijn meer handige applicaties om het werk gemakkelijker te maken. We zetten vier handige apps voor ondernemers op een rijtje.

Vier apps om ondernemen te laten werken

1. KvK App Handelsregister

Iedere ondernemer heeft te maken met de Kamer van Koophandel en moet zich registreren in het Handelsregister. Het register is onmisbaar als je bijvoorbeeld potentiële klanten wil checken of zoeken. Daarnaast kun je de informatie van je eigen bedrijf of bedrijven bijhouden en inzien.

In de Handelsregister-app kun je van bedrijven onder meer zien hoe lang een bedrijf al bestaat, hoeveel werknemers het heeft en wie de wettelijke vertegenwoordigers zijn. De eerste 30 aanvragen die je via de app doet zijn gratis. Daarna moet je betalen per aanvraag, wat via de app zelf kan.

→ Download KvK App Handelsregister voor Android en iPhone (gratis)

2. CamScanner

Met CamScanner scan je snel afbeeldingen en documenten in. Wanneer je een foto maakt of via de camera van je smartphone een document scant, gaat de kwaliteit vaak achteruit. Dankzij een speciaal algoritme zorgt CamScanner ervoor dat documenten na het inscannen juist beter zichtbaar zijn.

Hierdoor kun je gemakkelijk alle belangrijke brieven, visitekaartjes, bonnetjes en documenten digitaliseren. Na het scannen kun je deze nog bijsnijden en wordt de afbeelding automatisch geoptimaliseerd.

De app heeft een zoekfunctie, waardoor je altijd snel bij de hand hebt wat je in wil zien. Daarnaast kun je documenten verdelen in mappen of sorteren op datum of documentsoort. De app is gratis, maar deze gratis versie is wel beperkt. Voor 1,99 euro schaf je eenmalig een licentie aan voor de volledige versie.

→ Download CamScanner voor Android en iPhone (gratis)

kvk apps ondernemers

3. Expensify

Expensify is de perfecte app om alle soorten onkosten in bij te houden en vanuit te declareren. De app heeft een scanfunctie, waarmee je bonnetjes en facturen snel opneemt in je administratie. Deze kan je vervolgens meteen delen met je accountant of manager.

Ook reiskosten zijn bij te houden via Expensify. Wanneer je routes invoert in Google Maps en de app hieraan koppelt, berekent het automatisch je kosten. De reiskosten kun je vervolgens automatisch laten overzetten naar een factuur of declaratie. Om volledig gebruik te maken van de app moet je een maandelijks bedrag van 4,99 euro betalen.

→ Download Expensify voor Android en iPhone (gratis)

4. RitMeter

Maak je veel zakelijke kilometers en wil je een aparte app om dat bij te houden? Dan is RitMeter een handige app. Met RitMeter registreer je makkelijk je gereden kilometers. De app houdt adressen, gereden routes en kilometerstanden voor je bij.

RitMeter geeft je vervolgens iedere week en maand een rapportage van het totale aantal kilometers in je mailbox. Ook worden alle ritgegevens op een server opgeslagen, zodat er altijd een back-up van je administratie is.

Verder maakt RitMeter gebruik van de gps in je smartphone. Wanneer je een rit start in de app, draait de app op de achtergrond. De eerste zes weken is RitMeter gratis, daarna betaal je 2,15 euro per maand voor de service.

→ Download RitMeter voor Android en iPhone (gratis)

Geschreven door Florence Peeters

Techjournalist uit Cuijk. Spitst oren voor smartphones, innovatie en big data in alle vormen. Wordt ook gelukkig van sport, reizen en muziek.

Bekijk profiel