Samsung Galaxy Note Edge in december naar Nederland

Samsung Galaxy Note Edge in december naar Nederland

Samsung heeft bekendgemaakt dat de Samsung Galaxy Note Edge in december op de Nederlandse markt verschijnt. De nieuwe smartphone heeft een gebogen schermrand, high-end specificaties en een relatief hoge prijs.

Galaxy Note Edge in Nederland

Galaxy Note EdgeDe Galaxy Note Edge is een variant van de Galaxy Note 4 en wordt gekenmerkt door de gebogen rand aan de rechterzijde van het toestel. Deze kan gebruikt worden voor het aflezen van notificaties en het openen van apps. Doordat het scherm gebogen is, zijn de diverse knopjes gemakkelijk met je duim te bereiken.

Verder heeft het scherm een afmeting van 5,6 inch en een hoge resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Het toestel verschijnt in december in ons land en zal alleen in de kleur Charcoal Black verkrijgbaar zijn. De prijs bedraagt 849 euro en is daarmee is het toestel 50 euro duurder dan de recent verschenen Galaxy Note 4.

Galaxy Note Edge specificaties

De Galaxy Note Edge draait uit de doos op Android 4.4.4 (KitKat) en wordt aangestuurd door een snelle 2,7 quadcore-processor. Onderhuids is er verder 3GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslagruimte aanwezig, dat middels een geheugenkaartje is uit te breiden tot maximaal 128GB.

Het toestel heeft twee camera's met 16 en 3,7 megapixels. De camera aan de achterzijde schiet filmpjes in 4K-resolutie met 30 beelden per seconde. De camera aan de voorzijde maakt video's met een 1080p-resolutie en is daardoor erg geschikt voor het houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel