5 zaken die je moet weten over de Sony Xperia X

5 zaken die je moet weten over de Sony Xperia X

Binnenkort komt de Sony Xperia X uit, een fotogeniek toestel uit de vernieuwde X-serie. We zetten de vijf belangrijkste features van deze smartphone voor je op een rijtje.

De Sony Xperia X beschikt over een 5 inch-full-hd-scherm dat haarscherpe beelden toont. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 650-chip met een 1,8GHz hexacore-processor, die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Standaard is er 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen beschikbaar.

Sony Xperia X

1. Volledig vernieuwd design

De Xperia Z-serie van Sony blinkt uit qua design, maar door de scherp afgewerkte randen van de toestellen voelen ze vaak niet heel erg fijn in de hand aan. De Xperia X beschikt daarentegen over afgeronde hoeken en licht gebogen glas, waardoor het toestel lekkerder in de hand ligt. Ook heeft de glazen achterkant plaatsgemaakt voor een egale metalen achterkant, waardoor het toestel premium aanvoelt.

2. Duurzame accu

De Sony Xperia X houdt het met een accucapaciteit van 2620 mAh tot wel twee dagen uit op één volle cyclus. Daarnaast is het toestel uitgerust met Adaptive Qnovo-technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat het toestel weet wanneer het een energieboost nodig heeft, of juist weinig processorkracht vereist, bijvoorbeeld ‘s nachts. Hierdoor gaat de smartphone twee volle dagen mee op een volle accu.

Sony Xperia X3. Predictive Hybrid Autofocus

Het nieuwe vlaggenschip van Sony maakt gebruik van een 23 megapixel-camera met Predictive Hybrid Autofocus. Deze haast onuitspreekbare feature zorgt ervoor dat de Xperia X raadt waar je op wil scherpstellen. Ook wanneer het object beweegt, behoudt de smartphone de focus hierop. Met de 13 megapixel-camera aan de voorkant schiet je selfies van hoge kwaliteit. Ondanks dat de Xperia X geen frontflitser heeft, kan het toestel toch heldere foto's bij donkere situaties maken.

4. Nieuwste Android-software aanwezig

De Xperia X draait op Android 6.0 (Marshmallow). Deze besturingssoftware brengt onder andere Doze met zich mee, de energiebesparende modus die je smartphone in slaap houdt als je ‘m niet gebruikt. Ook Google Now on Tap is aanwezig. Deze zoekfunctie leest de context van je scherm om je van relevante informatie te voorzien. Ook kun je op de Xperia X afzonderlijke app-machtigingen beheren, waardoor je meer controle hebt over geïnstalleerde applicaties.

5. Sony Xperia X prijs en release

De Xperia X heeft een adviesprijs van 599 euro en komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit, goud en roze. De releasedatum van de smartphone staat gepland rond eind mei maar het toestel is al vooruit te bestellen bij enkele webshops. Het is mogelijk om de Xperia X met een abonnement aan te schaffen, maar het toestel is ook los verkrijgbaar.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel