Nieuwe vingerafdrukscanner verschuilt zich achter het scherm

Nieuwe vingerafdrukscanner verschuilt zich achter het scherm

LG komt met een nieuwe vingerafdrukscanner op de proppen. De sensor met een grootte van 0,03 millimeter is zo klein dat deze ‘verstopt' kan worden onder het scherm van een smartphone.

LG vingerafdrukscanner

Dat meldt LG Innotek, het ontwikkelaarsteam van LG, aan de Korea Times. Tot nu toe verwerken fabrikanten de vingerafdrukscanner op verschillende plaatsen. Zo heeft de nieuwe Samsung Galaxy S7 nog altijd zijn sensor onder het scherm geplaatst in een fysieke homeknop, terwijl de G5 van LG gebruikmaakt van een ronde knop aan de achterkant.

LG vingerafdrukscanner

De kleine sensor maakt de discussie over de beste plaats van een vingerafdrukscanner overbodig, aangezien de nieuwe sensor van LG onzichtbaar verwerkt kan worden in het toestel. De scanner moet volgens het bedrijf dezelfde functionaliteit bieden als de vingerafdrukscanner waarmee de huidige smartphones zijn uitgerust. Daarnaast wordt het bouwen van een smartphone met stof- en waterdichte behuizing makkelijker volgens LG. Ook het design kan mooier afgerond worden, omdat er nauwelijks ruimte vrijgemaakt hoeft te worden voor de sensor.

Het is nog niet bekend of de opvolger van de LG G5 over de kleine sensor gaat beschikken. Wel laat een woordvoerder van LG weten dat het gesprekken voert met enkele bedrijven om de scanner in smartphones te verwerken, die voor het einde van 2016 beschikbaar moeten komen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel