Acer Liquid S2 aangekondigd, kan video’s schieten in 4k-kwaliteit

Acer Liquid S2 aangekondigd, kan video’s schieten in 4k-kwaliteit

Acer heeft net voor de aanvang van technologiebeurs IFA de Acer Liquid S2 aangekondigd, een fikse smartphone die ook nog eens ondersteuning biedt voor het schieten van 4k-video's.

4k is een nieuwe standaard voor videomateriaal die een vier keer zo grote resolutie biedt als full-hd. Full-hd-beelden hebben een resolutie van 1920×1080 pixels. De Liquid S2 heeft echter een ‘gewone' 13-megapixel-camera die je tegenwoordig in veel high-end smartphones terugziet. Hij kan hier echter 4k-video's mee schieten dankzij de rappe Snapdragon 800-chip die het toestel ook huisvest.

Verder bevat de Liquid S2 een 6 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, een quadcore-processor die draait op 2.2Ghz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan interne opslagruimte en een flinke accu van maar liefst 3300 mAh. Dat is echter wel nodig met een smartphone die een quadcore en zo'n groot scherm bevat.

Door het grote scherm en flinke accu is de Liquid S2 wel wat ana de grote kant. Hij heeft namelijk een omvang van 166x86x9 millimeter. Het gewicht van de telefoon is nog onbekend.

Nederlandse beschikbaarheid Acer Liquid S2

De Acer Liquid S2 moet eind oktober in de Nederlandse winkelrekken komen te liggen. Voor hoeveel is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal deze prijs niet al te hoog liggen. Acer staat erom bekend dat ze relatief goedkope smartphones leveren.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel