Android Apparaatbeheer: gratis je Android-smartphone opsporen

Android Apparaatbeheer: gratis je Android-smartphone opsporen

Via het nieuwe Android Apparaatbeheer kun je snel je verloren Android-smartphone tussen de kussens van je banken vinden of compleet wissen als hij eventueel is gestolen. De nieuwe dienst van Google is gratis te gebruiken.

Je kunt al je Android-devices beheren via de website van Android Apparaatbeheer. Op de Google Map te zien waar je telefoon voor het laatst gesignaleerd dankzij zijn gps- of wifi-signaal. Als Android-apparaatbeheer staat ingeschakeld op je Android-telefoon of -tablet, kun je er bovendien voor kiezen om alles op afstand te wissen.

Telefoon even kwijt? Zo gevonden via een alarm

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden van Android Apparaatbeheer. De dienst laat je telefoon zich namelijk ook luid kenbaar maken als je hem ergens in een kamer bent verloren, ongeacht de instellingen die op dat moment van toepassing zijn, stille modus bijvoorbeeld.

Zo’n Google Map met daarop de locatie van je Android is uiteraard handig, maar soms is het erg lang zoeken als hij gewoon je huiskamer aanwijst op de kaart.

Android Apparaatbeheer werkt met Android-apparaten die Android 2.2 of nieuwer draaien. Om de dienst volledig te gebruiken, hoef je alleen ingelogd te zijn op je Google-account en het vinkje voor Android-apparaatbeheer in te schakelen op je Android-smartphone zelf. Er komt later ook een app, waarin je de huidige locatie van je Androids kunt zien.

android-apparaatbeheer

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel