Apple viert 5 jaar App Store met speciale tijdlijn

Apple viert 5 jaar App Store met speciale tijdlijn

10 juli is het zover. Dan bestaat de App Store alweer vijf jaar. Vijf jaar aan apps: een mijlpaal die Apple natuurlijk niet onopgemerkt aan zich voorbij wil laten gaan. Het bedrijf uit Cupertino begint met het rondsturen van een heuse poster.

Die poster bevat echter wel een uitgebreide tijdlijn met alle mijlpalen van de App Store. The Financial Times ontving bijvoorbeeld een exemplaar. Het tienjarig bestaan van iTunes vierde Apple al op een vergelijkbare manier. Toen maakte het bedrijf een informatieve microwebsite over het jubileum, die je kon bezoeken in iTunes zelf.

Het is daarom te verwachten dat Apple op 10 juli met vergelijkbare festiviteiten komt, en misschien zelfs gratis apps. Tot dan moeten we het echter doen met een foto en Vine van de poster die Financial Times-redacteur Tim Bradshaw heeft gemaakt.

5 jaar App Store op een uitgebreide tijdlijn

Op de tijdlijn is bijvoorbeeld te zien hoe het aantal app-downloads exponentieel opliep de afgelopen jaren. Na ongeveer één jaar waren er 500 miljoen apps gedownload, een jaar later alweer 2 miljard en slechts een paar maanden geleden zat het bedrijf uit Cupertino alweer op 50 miljard gedownloade apps. Populaire apps als Angry Birds krijgen eveneens een vermelding op de poster.

Hieronder is de poster in zijn volledige vorm te zien, maar de lettertjes zijn wel érg klein.

App Store tijdlijn

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel