Apple maakt apps gratis via Apple Store-app

Apple maakt apps gratis via Apple Store-app

Als je vanaf vrijdag gebruikmaakt van de Apple Store-app, kun je apps gratis krijgen waar je normaal toch echt een bedrag voor moet neerleggen.

De eerste app die profiteert van deze Apple-actie is Color Zen, een geinig puzzelspel dat je tot 27 augustus gratis kunt downloaden als je via de link in de Apple Store-app naar de daadwerkelijke App Store gaat.

Downloadcode verkrijgen via de Apple Store-app

mzl.ochjnkvp.175x175-75Via deze weg wordt er namelijk automatisch een downloadcode ingevoerd, waardoor de normale prijs voor de app vervalt. De speciale actie is te vinden onder het venster ‘Stores'. Het is nog niet bekend of Apple de actie na 27 augustus voortzet.

Het werd al enigszins verwacht dat Apple via zijn App Store-app gratis apps ging uitdelen, aangezien er na een update op 23 juli informatie over werd gevonden in de code achter de app.

Je hoeft je Apple Store-applicatie dus niet meer te updaten als je dat al na 23 juli hebt gedaan, enkel de app te openen. De optie werkt volgens iPhoneclub nog niet bij iOS 7-gebruikers. Zij zullen nog even moeten wachten.

Download Apple Store (gratis)

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel