Afbeelding van Nokia Lumia 1020 verschenen

Afbeelding van Nokia Lumia 1020 verschenen

Bekende lekker Evleaks heeft een render vrijgegeven van de Nokia Lumia 1020, een Windows Phone 8-toestel dat waarschijnlijk wordt aangekondigd op Nokia's grote persevenement van 11 juli.

Het gaat bij deze afbeelding wel om de AT&T-versie van de Lumia 1020, maar de rest van het toestel lijkt erg op de andere Lumia-toestellen die inmiddels zijn verschenen.

De Lumia 1020 wordt in principe een Lumia 920, maar dan wel met één groot verschil. De 8,7-megapixel-camera wordt namelijk vervangen voor een exemplaar met 41 van die megapixels.

Nokia Lumia 1020 schiet twee foto's tegelijk

Het wordt verwacht dat deze camera twee afbeeldingen maakt per foto: een van 38 megapixels voor je archief en een van 5 megapixels om te kunnen delen via sociale netwerken. Een foto van 41 megapixels resulteert immers in een erg groot bestand.

Een ander opvallend detail van de Evleaks-render is de ‘Nokia Pro Cam'-tile die zichtbaar is op het homescherm. Waarschijnlijk geeft deze camera-app je volledige toegang tot alle functies van de 41-megapixel-sensor.

Het is nog niet bekend wanneer de Lumia 1020 verschijnt en of hij naar de Nederlandse winkelrekken komt. Hoogstwaarschijnlijk wordt daar op 11 juli meer over bekend.

Update

Evleaks meldde later dat het toestel waarschijnlijk Nokia Lumia 909 gaat heten, dus niet Nokia Lumia 1020.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel