BlackBerry heft BBM wachtrij voor Android en iOS op

BlackBerry heft BBM wachtrij voor Android en iOS op

BlackBerry heeft afgelopen nacht de BBM wachtrij voor Android en iOS opgeheven, waardoor het nu mogelijk is direct de app te downloaden en gebruiken.

Vorige week werd BlackBerry Messenger voor Android en iOS uitgebracht, maar gebruikers die de chat-app hadden geïnstalleerd, moesten aanvankelijk wachten voordat ze deze konden gebruiken.

BlackBerry had namelijk een BBM wachtrij ingesteld om te voorkomen dat het netwerk overbelast raakte. Gebruikers moesten hun e-mailadres invullen en vervolgens enkele dagen wachten, alvorens ze een toegangscode voor de chat-app ontvingen. Dat is nu dus gelukkig niet meer het geval.

Overigens steeg het BlackBerry Messenger gebruik op Android en iOS naar vijf miljoen binnen slechts acht uur, ondanks de BBM wachtrij. Inmiddels maken zo'n tien miljoen Android- en iPhone-bezitters gebruik van de chatdienst die nog het meeste wegheeft van WhatsApp. Ook BBM gebruikt twee vinkjes, maar dan om aan te geven dat een bericht is afgeleverd en gelezen.

BBM wachtrij voorbij, app nu te downloaden

De app voor Android is 13MB groot, vereist Android 4.0 en is te downloaden in de Play Store. De BBM download voor iOS is 31MB, werkt op apparaten met iOS 6.0 en nu beschikbaar in de App Store.

Foto: Cult of Android

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel