BlackBerry Messenger gebruik op Android en iOS naar 5 miljoen

BlackBerry Messenger gebruik op Android en iOS naar 5 miljoen

Het BlackBerry Messenger gebruik is binnen acht uur gestegen tot 5 miljoen, zo meldt BlackBerry op zijn Twitter-account. De app voor Android en iOS werd gisteren gelanceerd, en is dus al flink gedownload.

BlackBerry Messenger gebruikHet heeft behoorlijk lang geduurd voordat BlackBerry Messenger voor iOS en Android verscheen, maar na enkele keren te zijn uitgesteld, is de app nu beschikbaar voor meerdere platforms.

BBM, zoals de chatdienst afgekort heet, werkt ongeveer hetzelfde als WhatsApp en stelt gebruikers in staat om te chatten met iPhone-, Android- en BlackBerry-bezitters. Het is mogelijk om stemberichten te versturen en groepsgesprekken te starten met maximaal 30 personen. Twee vinkjes achter een chatbericht geven aan dat het ontvangen en gelezen is.

BlackBerry Messenger gebruik: wachtlijst

Op dit moment is er een wachtlijst voor BlackBerry Messenger. Gebruikers die zich niet vóór de release hebben ingeschreven, moeten nu alsnog hun e-mailadres opgeven om een toegangscode te ontvangen voor BBM. De app voor Android is 13MB groot, vereist Android 4.0 en is te downloaden in de Play Store. De BBM download voor iOS is 31MB, werkt op apparaten met iOS 6.0 en nu beschikbaar in de App Store.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel