Beveiliging smartphones en tablets in Europa slecht
Zo'n 48 procent van de smartphone- en tabletgebruikers heeft zijn toestel niet beveiligd met een wachtwoord of beveiligingssoftware. Ook nemen maar weinig gebruikers de moeite om back-ups te maken van belangrijke gegevens.
Dat blijkt uit het Norton Report 2013, een van de grootste consumentenonderzoeken over cybercriminaliteit ter wereld. Het onderzoek stelt dat smartphonegebruikers zoveel waarde hechten aan hun smartphone dat ze deze mee naar bed nemen, maar dat het met de beveiliging van het apparaat slecht gesteld is.
Beveiliging smartphones
Volgens Kay Clybouw van Symantec Benelux, leverancier van beveiligings- en systeembeheeroplossingen, gebruikt 38 procent van de Europese consumenten een mobiel apparaat voor zowel werk als privé. Cybercriminelen maken hier met geavanceerde technieken misbruik van, waardoor nieuwe veiligheidsrisico's voor bedrijven ontstaan. Daarbij heeft bijna 60 procent van de volwassen Europeanen wel eens te maken gehad met cybercriminaliteit. Totale schade in het afgelopen jaar: 9,5 miljard euro.
Als smartphone-gebruiker kun je echter voorkomen slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Download bijvoorbeeld alleen apps van betrouwbare partijen die goede recensies hebben ontvangen van mede-gebruikers.
Overweeg daarnaast een app om je wachtwoorden veilig in te bewaren. Dit overzicht met de beste wachtwoord-apps biedt 3 goede opties. Het is het namelijk veiligste om voor elk account dat je gebruikt een apart wachtwoord in te stellen. Met een wachtwoord-app zet je ze in een veilige database die alle systemen om wachtwoorden te onthouden, overbodig maakt.