3 apps om files en flitsers te mijden

3 apps om files en flitsers te mijden

Met deze 3 apps zijn verkeersboetes (hopelijk) verleden tijd en voorkom je dat je dagelijks urenlang in de file doorbrengt, starend naar de bumper van je voorligger.

Het Verkeer

1. Het Verkeer

Het Verkeer is een verkeers-app die gratis beschikbaar is voor Android en als betaalde Pro-variant in de App Store. Het programma kenmerkt zich door eenvoud en geeft snel overzichten van files en flitsers in heel Europa.

Leuke bonus zijn de weerkaarten van het KNMI en Buienradar, al zal niet iedereen hier gebruik van maken. Qua actualiteit scoort Het Verkeer prima en dat is het belangrijkste als je regelmatig in de auto zit.

Download Het Verkeer voor iPhone (€1,79) en Android (gratis)

ANWB Verkeer

2. ANWB Verkeer

ANWB Verkeer is een van de bekendste apps om files en flitsers op jouw traject te checken. Je kunt in de app op een kaartje zien waar het vaststaat, maar veel handiger is het om routes die je regelmatig rijdt, in te voeren. Als je lid bent van de ANWB ontvang je, na het invoeren van je lidmaatschapnummer en postcode, pushberichten over vertragingen op jouw traject.

Verder geeft ANWB Verkeer een overzicht van de totale filelengte en is het mogelijk om via ‘Webcams’ een blik te werpen op bekende knooppunten als Everdingen en Holendrecht. Tot slot kun je via ‘Meer’ direct telefonisch contact opnemen met de Wegenwacht als je met panne langs de weg staat.

Download ANWB Verkeer voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

Flitsmeister

3. Flitsmeister

Flitsmeister is, net als ANWB Verkeer, een gratis app die naast files ook een uitgebreid overzicht biedt van mobiel controles, trajectcontroles en flitsers. Het voordeel bij deze app is dat gebruikers flitsers kunnen doorgeven en waarderen, wat het communitygevoel versterkt.

Ook handig is dat je een melding krijgt wanneer je een flitser of trajectcontrole nadert. Op die manier voorkom je een prent als je per ongeluk de maximumsnelheid met een paar kilometer overschrijdt.

Download Flitsmeister voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.