Flitsers en files vermijden met Google Maps en Flitsmeister, zo doe je dat

Flitsers en files vermijden met Google Maps en Flitsmeister, zo doe je dat

Urenlang in de file staan of geflitst worden is voor niemand leuk, maar met een beetje hulp van je smartphone kun je de kans hierop flink verkleinen. Daar heb je maar twee apps voor nodig.

Er zijn talloze navigatie-apps in de App Store en Google Play Store die jou helpen om van A naar B te komen. Maar als we heel eerlijk zijn heb je er aan twee genoeg: Google Maps en Flitsmeister. We nemen ze hieronder allebei kort met je door en leggen uit waarom iedere automobilist deze twee apps op zijn of haar smartphone zou moeten hebben staan.

1. Google Maps

De kaarten-app van Google is al jaren de populairste en daar zijn goede redenen voor. Een van de belangrijkste is de razendsnelle manier waarop Google zijn kaarten bijwerkt met actuele informatie op de weg. Zodra jij een routebeschrijving opvraagt kijkt de app naar mogelijke files of ongevallen en past hier de route op aan.

Zo kan het gebeuren dat je de ene keer over de snelweg naar je bestemming gestuurd wordt, maar Google Maps de andere keer een andere weg kiest om een lange file te omzeilen. Op die manier hoef je niet zelf te gaan kijken en zoeken maar kun je gewoon Google Maps aanzetten en beginnen met rijden. Terwijl je rijdt zie je op de kaart met blauwe, gele of rode lijnen als het verkeer ergens opstopt.

Download Google Maps voor Android en iOS (gratis)

2. Flitsmeister

Een functie die Google Maps helaas niet heeft, is een ingebouwd alarmsysteem voor flitsers en trajectcontroles. Je raad het al: Flitsmeister heeft dit wel. Deze Nederlandse app is vooral zo goed door zijn enorme community. Die geeft trouw iedere flitspaal en controle door, zodat andere weggebruikers op de hoogte zijn.

Daardoor zijn de kaarten van Flitsmeister altijd actueel en kun je met een gerust hart de weg op gaan. Je krijgt een melding zodra je een flitser of trajectcontrole nadert. Vergeet ook niet om zo nu en dan zelf iets bij te dragen aan deze community, want dat zorgt ervoor dat ook andere mensen de app kunnen gebruiken.

Naast de meldingen voor fliters is Flitsmeister ook gewoon een degelijke en betrouwbare navigatie-app, die regelmatig grote updates krijgt om nieuwe functies te introduceren.

Download Flitsmeister voor Android en iOS (gratis)

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel