WhatsApp vestigt nieuw dagrecord

WhatsApp vestigt nieuw dagrecord

De populariteit van WhatsApp blijft stijgen. De mensen achter de populaire messaging-app meldden woensdagnacht dat ze een nieuw record hebben gevestigd: maar liefst 27 miljard berichten op één dag.

In 24 uur zijn er maar liefst 10 miljard berichten verzonden en 17 miljard berichten ontvangen. Dit meldt het bedrijf achter WhatsApp op zijn Twitter account. Dat het aantal ontvangen berichten hoger ligt dan het aantal verzonden berichten komt door groepsgesprekken en massaberichten: mensen spreken dan meerdere personen aan.

Het vorige record, 18 miljard berichten, werd gevestigd op 31 december. Dat record is simpel te verklaren: miljarden mensen wensen elkaar op die dag een gelukkig Nieuwjaar. Het is daarom opvallend dat WhatsApp het nieuwe record heeft behaald op een dag die geen wereldwijde feestdag is. Andere sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter, pieken doorgaans niet op zulke ‘doorsnee' dagen.

WhatsApp-ceo Jan Koum heeft niet lang geleden nog gemeld dat WhatsApp inmiddels meer dan 200 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat maakt de messaging-dienst een van de grootsten in zijn soort. BlackBerry moet het bijvoorbeeld doen met een minder indrukwekkende 60 miljoen dagelijkse gebruikers, het in Azië populaire KakaoTalk met 96 miljoen.

Via: The Next Web

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel