Eindelijk: Facebook Messenger verschijnt voor Windows Phone

Eindelijk: Facebook Messenger verschijnt voor Windows Phone

In navolging van iOS en Android is Facebook Messenger nu ook beschikbaar voor toestellen die zijn uitgerust met Windows Phone. Daarmee komt Microsoft ‘eindelijk' zijn belofte na.

Facebook Messenger was praktisch al ingebouwd in de reguliere Facebook-app van Windows Phone. Maar die werkte niet altijd even goed. De nieuwe applicatie moet chatten via het populaire sociale netwerk snel en makkelijk maken. Facebook Messenger voor Windows Phone ondersteunt meerdere functies, zoals groepchats, stickers en plaatjes die je in je gesprekken kunt voegen. Ook is het mogelijk om je locatie met andere chatters te delen.

Facebook Messenger voor Windows Phone overzichtelijker

facebook messenger voor windows phoneDaarnaast kun je nu je contacten op een overzichtelijkere beheren en bekijken.

Microsoft heeft verder bekendgemaakt dat het een stap terug doet wat betreft integratie met Facebook. Het bedrijf wil het sociale netwerk meer de kans geven om zich zelf op het besturingssysteem te profileren. De ingebouwde Facebook-app zal daarom ruimte maken voor die van Facebook. Dat deed Microsoft al eerder met Xbox Music en Xbox Video. Het bedrijf verwacht Windows Phone 8.1 in april te lanceren.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel