‘Apple lanceert 4-inch iPhone in 2015’

‘Apple lanceert 4-inch iPhone in 2015’

De speculaties rondom nieuwe iPhones komen weer langzaam op gang. Als we de laatste geruchten moeten geloven, overweegt Apple om in 2015 toch nog een 4-inch iPhone uit te brengen.

‘4-inch iPhone verschijnt in 2015'

4 inch-iPhoneDit blijkt uit informatie van partijen uit de toeleveringsketen van Apple. De keuze voor een nieuwe, compactere iPhone zou een opmerkelijke zijn. Enkele maanden geleden ging Apple met de iPhone 6 en 6 Plus eindelijk overstag door grotere toestellen uit te brengen, iets waar gebruikers al langer om vroegen.

De voornaamste reden om voor een 4-inch iPhone te kiezen, zou het feit zijn dat deze gemakkelijker met één hand te bedienen is. Voor veel gebruikers is de stap van hun oude iPhone naar een iPhone 6 een lastige, omdat laatstgenoemde moeilijk met één hand te bedienen is. De nieuwe iPhone moet dit verhelpen en is tegelijk misschien ook meer gericht op vrouwelijke gebruikers. Het toestel combineert het formaat van de iPhone 5(s) met het design van de iPhone 6.

Vervanger van de iPhone 5C?

4 inch-iPhoneHoewel we het nieuws met een korrel zout moeten nemen, zou de verschijning van een 4-inch iPhone in 2015 wellicht verband kunnen hebben met de uitfasering van iPhone 5C. Een tweetal weken geleden werd gesuggereerd dat Apple wilt stoppen met de productie van het kleurrijke toestel. De fabrikant zou haar iPhone-lijn willen opschonen, zodat elk toestel voorzien is van TouchID. Ook is de 5C nooit het succes geweest waar Apple op had gehoopt.

(Via)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel