‘Samsung stopt met productie van de Galaxy Alpha’

‘Samsung stopt met productie van de Galaxy Alpha’

Samsung wilt stoppen met de productie van de Galaxy Alpha, zo meldt The Verge. Het high-end toestel moet vervangen worden door de Galaxy A5.

Galaxy Alpha productie

Galaxy Alpha productieDe Galaxy Alpha wordt niet meer verkocht zodra de onderdelen, die benodigd zijn om het toestel te fabriceren, op zijn. Hij maakt dan plaats voor de Galaxy A5, een nieuw toestel die in vergelijking met de Alpha een stuk goedkoper is.

Het stopzetten van de Galaxy Alpha is toch een enigszins opmerkelijke zet van Samsung. Het toestel werd in augustus dit jaar gelanceerd met een uitgebreide en dure marketingcampagne, waarbij Doutzen Kroes als het gezicht van de Alpha fungeerde. Dat de smartphone naar alle waarschijnlijkheid wordt vervangen door de Galaxy A5, zou een minder opmerkelijke stap zijn. Dit toestel maakt, net als de Alpha, onderdeel uit van Samsung’s A-lijn en vertoont wat het uiterlijk betreft dan ook veel gelijkenissen. Met de A-lijn zet het Zuid-Koreaanse bedrijf in op een nieuwe designfilosofie, dat de nadruk legt op een gladde, metalen body en een fraai uiterlijk.

De Galaxy A5 als vervanger

De Samsung Galaxy A5 komt in het eerste kwartaal van 2015 naar Nederland, gelijktijdig met zijn kleinere broertje, de A3. De nieuwe smartphone gaat 410 euro kosten en is voorzien van redelijke specificaties. Zo heeft de A5 een 5-inch-super-amoled-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een 1,2GHz-dualcore-processor. Daarnaast is ‘ie voorzien van 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte (niet uitbreidbaar) en twee camera’s met respectievelijk 13 en 5 megapixels. Uit de doos draait de Galaxy A5 op Android 4.4.4 (KitKat).

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel