HTC Desire 826: nieuw midrange toestel met prima selfiecamera

HTC Desire 826: nieuw midrange toestel met prima selfiecamera

HTC heeft de Desire 826 onthuld, een nieuw midrange smartphone met een tweetal prima camera’s. Het toestel vertoont veel gelijkenissen met de HTC Desire Eye.

Ultrapixel-camera voor selfies

HTC Desire 826Wanneer je de Desire 826 voor het eerst ziet, zul je hoogstwaarschijnlijk denken aan de Desire Eye. Dat is niet eens zo gek, want de toestellen komen qua design overeen. Wel is de 826 iets groter en zwaarder (183 gram), maar wel wat dunner (7.9 millimeter). De nieuwe smartphone is voorzien van een 4 ultrapixel-camera die uitstekende zelfportretten schiet. Daarnaast heeft HTC gekozen om de vele camerafuncties van de Desire Eye, waarmee je gemakkelijk kiekjes schiet en bewerkt, ook naar de Desire 826 te brengen.

HTC Desire 826 specificaties

Als gezegd vertonen de specificaties van de HTC Desire 826 veel gelijkenissen met die van de Desire Eye. Het scherm is met 5,5 inch wel iets groter, maar de resolutie van 1920 bij 1080 pixels blijft gelijk. Een slimme keuze van HTC, aangezien displays met hogere resoluties om (veel) meer energie vragen. De Desire 826 wordt aangedreven door een 64-bits octacore-processor en heeft de beschikking over 2GB aan werkgeheugen.

Standaard is er 16GB aan interne opslagruimte aanwezig en de mogelijkheid om dit middels een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden tot maximaal 128GB. De Desire 826 draait uit de doos op Android 5.0 Lollipop, de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. Ook kan hij overweg met 4g.

Het is nog niet bekend wat de releasedatum van het nieuwe toestel is en wat hij gaat kosten in Nederland en België.

(Via)

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel