Galaxy Note 3 Active en LG Z krijgen flexibele schermen

Galaxy Note 3 Active en LG Z krijgen flexibele schermen

De Samsung Galaxy Note 3 en LG Z krijgen beiden een flexibel scherm dat hoogstwaarschijnlijk rondom de hoeken van de smartphone wordt gevouwen.

Geruchten over de Galaxy Note 3 Active gaan al langer rond, maar het toestel is nog niet aangekondigd. De LG Z zou daarnaast ergens in de komende maand al kunnen worden aangekondigd. Volgens vele geruchten is deze namelijk al een geruime tijd in productie.

De LG Z krijgt een gebogen scherm zoals die ook worden toegepast is in zogeheten ‘curved tv's'. Omdat het beeld gebogen is, zouden de kijkhoeken enorm worden geoptimaliseerd. Het was al langer bekend dat fabrikanten als LG en Samsung hard aan flexibele schermen werken.

De Galaxy Note 3 Active wordt een nieuwe versie van de Samsung Galaxy Note 3. Deze wordt net als de Samsung Galaxy S4 Active stof- en waterbestendig, en kan tegen een flinke stoot. Meer over het toestel is echter nog niet bekend.

Flexibele schermen voorlopig nog niet buigzaam

Flexibele schermen zorgen er overigens niet voor dat je de schermen van je telefoon daadwerkelijk kunt buigen. Het gaat waarschijnlijk in eerste instantie om licht gebogen schermen. Flexibele schermen zijn echter wel enorm duurzaam en zijn veel moeilijker kapot te krijgen dan reguliere schermen. Deze ‘onbreekbare' kwaliteit is natuurlijk erg interessant voor de soms wat klunzige smartphonegebruiker.

Via: AndroidPlanet

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel