Galaxy S5: alles wat we tot nu toe weten

Galaxy S5: alles wat we tot nu toe weten

De Galaxy S5 is de opvolger van de best verkochte Android-smartphone ooit: de Samsung Galaxy S4. Dit is alles wat we tot nu toe weten over dit toptoestel.

Nieuw design

De Galaxy S5 is een toestel waar we op de redactie van Smartphone.nl enorm naar uitkijken, naast de Nexus 5 Google-telefoon natuurlijk. Er is nog weinig bekend over Samsungs aankomende smartphone, behalve dan dat de telefoon waarschijnlijk een andere behuizing krijgt dan zijn voorgangers. Waar bijvoorbeeld de Galaxy S4 voornamelijk uit plastic bestaat, zal de Galaxy S5 naar verluidt een unibodybehuizing van metaal krijgen.

Deze zorgt ervoor dat het toestel een stuk steviger zal zijn, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij de HTC One. De Galaxy S5 is hopelijk degelijker dan andere toestellen in de Galaxy-reeks, al brengt een unibodybehuizing wel een nadeel met zich mee. Als de behuizing uit één deel bestaat, is het vrijwel onmogelijk om de batterij te verwisselen of te vervangen.

Oogscanner en gebogen scherm voor Galaxy S5?

Galaxy S5 kopenEen ander gerucht rondom de Galaxy S5 is dat de smartphone misschien een oogscanner krijgt waarmee hij ontgrendeld kan worden. Op die manier zou het dus mogelijk kunnen zijn je toestel te beveiligen met je iris, in plaats van een code, patroon of je vingerafdruk. Die laatste techniek zien we overigens steeds vaker terugkomen in smartphones; bijvoorbeeld in de iPhone 5S en HTC One Max. De Galaxy S5 doet er mogelijk nog een schepje bovenop met de oogscanner, zoals het een innovatief bedrijf als Samsung betaamt.

Misschien bevat de Galaxy S5 naast een oogscanner ook een gebogen of flexibel scherm. Samsung heeft met de Galaxy Round bewezen de techniek in de vingers te hebben, dus het zou ons niet verbazen. De voordelen, denk bijvoorbeeld aan een groter scherm in een kleinere en ergonomische behuizing, zijn legio.

Galaxy S5 specificaties

Wat betreft specificaties kunnen we ons indenken dat de Galaxy S5 minimaal een 5 inch-scherm heeft met een hd-resolutie (1080 x 1920 pixels of hoger). Tegen de tijd dat het toestel verschijnt, is Android 4.4 KitKat al een tijdje uit, dus waarschijnlijk draait de Galaxy S5 op dit besturingssysteem.

Daarnaast is het niet ondenkbaar dat de smartphone méér dan 2GB werkgeheugen en 16 of 32 opslaggeheugen bevat. Spannend zal echter ook zijn met welke chipset de Galaxy S5 is voorzien. Snelle quad-core-processors zijn nu de norm, maar over een paar maanden kan dat zomaar anders zijn.

Conceptfoto: Mobileleaks.nl

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel