Samsung lanceert langverwacht toptoestel Galaxy S5 in Nederland

Samsung lanceert langverwacht toptoestel Galaxy S5 in Nederland

Samsung heeft vrijdag de langverwachte en nu al enorm populaire Galaxy S5 op de Nederlandse markt gelanceerd. Het nieuwe vlaggenschip is zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Een abonnement met een gratis Galaxy S5 kost in eerste instantie tussen de 40 en 70 euro. Wil je de Galaxy S5 kopen als los toestel? Dan moet je 699 euro neertellen.

Galaxy S5 kopenDe Galaxy S5 is de opvolger van de geroemde Galaxy S4. Het waterdichte toestel heeft een 5,1 inch super-amoled-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Teksten kunnen zelfs in fel zonlicht goed gelezen worden dankzij het scherpe en duidelijke display.

Onder de motorkap van de Galaxy S5 bevindt zich 2GB aan werkgeheugen en de krachtige Snapdragon 801-chip met quadcore-processor, die op een maximale kloksnelheid van 2,5GHz draait. De telefoon haalt zijn energie uit de behoorlijke 2800 mAH-accu, die ervoor zorgt dat het toestel bij intensief gebruik twee dagen mee kan.

Samsung Galaxy S5 kopen

Met de 16-megapixel camera kunnen er foto’s in hoge resolutie geschoten worden en met 16GB of 32GB is er genoeg ruimte om de foto’s op te slaan. De vingerafdrukscanner is een trekpleister van de Galaxy S5. Hiermee kun je je smartphone extra beveiligen en in de toekomst betalingen mee uitvoeren. Daarnaast is er een hartslagmeter aan boord om je fysieke gesteldheid te meten.

Het toestel draait op het nieuwste besturingssysteem Android 4.4 (KitKat) met de eigen skin TouchWiz en diverse handige Samsung-apps. Wil je meer over deze toptelefoon weten? Lees dan de Galaxy S5 review. Via deze link vind je de beste aanbiedingen voor het toestel.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel