‘HTC maakt goedkopere HTC One M8 met plastic behuizing’

‘HTC maakt goedkopere HTC One M8 met plastic behuizing’

Naast een mini variant overweegt HTC om volgende maand ook een plastic versie van de nieuwe HTC One M8 te willen uitbrengen. Deze moet een stuk goedkoper worden dan het huidige toestel. Dat meldt althans TMT Post.

Past plastic HTC One M8 in HTC's portfolio?

HTC One M8 in NederlandDe Chinese website baseert zich op een betrouwbare bronnen binnen HTC. Toch is de kans niet zo heel groot dat de Taiwainese fabrikant een plastic HTC One M8 uitbrengt. Eerder noemde HTC de Galaxy S5 van aartsrivaal Samsung nog ‘een goedkoop en plastic toestel' en met de Desire-serie heeft de fabrikant al genoeg telefoons gericht op het middensegment.

htc one windows phoneDe plastic variant wordt naar verluidt goedkoper dan de huidige One, maar zal wel over dezelfde specificaties beschikken. Zo zou het toestel in China 483 dollar kosten, terwijl de huidige M8 daar maar liefst 853 dollar kost. In Nederland heeft het nieuwe toestel een adviesprijs van 699 euro.

De nieuwe HTC One heeft verder een imponerend 5-inch super-lcd2-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap beschikt het over de krachtige Qualcomm Snapdragon 801-chip met een quadcore-processor.

‘Mini variant in mei'

HTC wil in mei vermoedelijk ook een kleine versie van de nieuwe HTC One uitbrengen. Dat meldt 3G.co.uk op basis van anonieme bronnen bij een Engelse provider. Onder de motorkap vinden we straks waarschijnlijk een quadcore Snapdragon 400-processor en 1GB aan werkgeheugen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel