Bedenker ‘slide-to-unlock’-functie stopt bij Apple

Bedenker ‘slide-to-unlock’-functie stopt bij Apple

Apple is een belangrijke en gerespecteerde werknemer armer. Greg Christie heeft aangegeven te stoppen bij het miljardenbedrijf, vanwege een ruzie met zijn collega en hoofddesigner Jony Ive. Het tweetal zou de laatste tijd regelmatig ruzie hebben over beslissingen omtrent iOS 7.

greg christieChristie staat bij Apple het meest bekend om zijn belangrijke rol bij de totstandkoming van de iPhone. Hij bedacht en ontwierp de bekende slide-to-unlock functie, dienog steeds in iedere iPhone, iPad en iPod touch geïmplementeerd is. Door met je vinger van links naar rechts te vegen, ontwaak je het toestel uit zijn slaap en kun je hem bedienen.

Veel concurrenten namen zijn idee over. Tegenwoordig kennen heel veel toestellen een dergelijk slide-to-unlock systeem. In de huidige patentzaak tussen Apple en Samsung is deze optie onder meer een belangrijk onderwerp. Christie vertelde in de rechtszaal dat Apple aanvankelijk een always-on iPhone wilde, maar dat dat uiteindelijk onhaalbaar bleek.

Conflict over toekomst iOS 7

Tim-Cook-300x194Daarom ging de fabrikant uiteindelijk over op slide-to-unlock, waarmee je eigenhandig je iPhone uit zijn slaap haalt. Het vertrek van Christie komt vanwege de rechtszaak met Samsung op een onhandig moment. De ontwerper zou een slepend conflict hebben met Ive over de toekomst van besturingssysteem iOS 7.

Door het vertrek van Christie zal vermoedelijk de huidige lijn van iOS 7 worden doorgezet. Vermoedelijk was de bedenker van slide-to-unlock het niet eens met de kleurenkermis die iOS 7 momenteel kent. CEO Tim Cook zal hoe dan ook niet blij zijn met het plotse vertrek van zijn gerespecteerde werknemer.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel