Samsung Galaxy S6 Edge in de toekomst mogelijk goedkoper

Samsung Galaxy S6 Edge in de toekomst mogelijk goedkoper

De productie van het scherm van de Samsung Galaxy S6 Edge is een kostbare aangelegenheid. Daarom gooit het bedrijf het productieproces op de schop, waardoor niet alleen de kosten omlaag gaan, maar ook de productie omhoog kan.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

Galaxy S6 Edge goedkoper door nieuw productieproces

Galaxy S6 Edge goedkoperDat meldt het Koreaanse ETnews. De meest in het oog springende feature van de Samsung Galaxy S6 Edge is zonder meer de aan de zijkant aflopende randen. Hierop kun je notificaties en de tijd aflezen en de randen geven het toptoestel een bijzondere uitstraling.

Het produceren van het scherm is echter een duur geintje. Om het glas aan de linker- en rechterkant te buigen verhit Samsung het display aan beide kanten. Om microscopisch kleine rimpels te voorkomen besteedt het bedrijf veel tijd en aandacht aan het polijsten van het scherm. Deze laatste stap is goed voor 60 tot 70 procent van de productiekosten.

Dat kan en moet goedkoper, zo zal Samsung hebben gedacht. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft daar iets op gevonden. De oplossing is eigenlijk vrij eenvoudig, althans op papier. In de nieuwe productiemethode verhit Samsung niet langer twee kanten van het scherm, maar slechts één zijde.

Deze werkwijze heeft diverse voordelen. De kans op rimpels in het scherm neemt af, de productiekosten gaan omlaag en de productiecapaciteit van het gebogen glas gaat met 60 tot 70 procent omhoog. En wie weet profiteren wij er straks ook van: lagere productiekosten betekenen misschien ook wel lagere verkoopprijzen.

Samsung experimenteert momenteel met het nieuwe productieproces in zijn fabrieken in Vietnam. Wanneer het bedrijf dit in al zijn fabrieken doorvoert is onbekend. Een anonieme bron stelt tegenover ETnews dat dit “binnenkort” is.

Meer over de Galaxy S6 Edge

Samsung onthulde op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de Galaxy S6 Edge. Dit is het tweede vlaggenschip dat het bedrijf dit jaar lanceert. Het toptoestel heeft onder meer een 5,1 inch super-amoled-scherm met QHD-resolutie, een energiezuinige 64 bit Exynos 7 octacore-processor, 3GB werkgeheugen, een verbeterde vingerafdrukscanner en een 16 en 5 megapixel-camera. Meer over de smartphone lees je in de review op zustersite Android Planet.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel