LG G4 officieel: nieuw toptoestel eind mei naar Nederland

LG G4 officieel: nieuw toptoestel eind mei naar Nederland

LG heeft vandaag de LG G4 officieel uit de doeken gedaan. Het nieuwe vlaggenschip heeft een herkenbaar design, maar is zowel boven- als onderhuids flink onder handen genomen, zo meldt Android Planet.

LG G4 officieel: dit moet je weten

lg g4 officieelNet als zijn voorgangers heeft de LG G4 de volumetoetsen en powerknop aan de achterzijde, zodat deze – ondanks het forse formaat van de smartphone – gemakkelijk zijn te bereiken. Het toestel wordt verkrijgbaar met een plastic achterklep met een metallook die 649 euro gaat kosten. Voor een meerprijs van 50 euro kun je ook gaan voor de LG G4 met een lederen backplate in het zwart of bruin. Deze is nog steeds verwijderbaar, zodat je gemakkelijk bij de accu met 3000 mAh kunt.

Het scherm van de LG G4 meet 5,5 inch en heeft dezelfde resolutie van 2560 bij 1440 pixels als de LG G3. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 808-chip met een hexacore-processor en 3GB DDR3-RAM. De opslagruimte bedraagt 32GB en is met een micro-sd-kaart uit te breiden. Verder moet de accu van 3000 mAh zorgen voor 440 uur aan standby-tijd en veertien uur aan spreektijd. De accu kan middels Qi-technologie draadloos worden opgeladen. Ook is er nfc aanwezig.

Verbeterde camera's en Android 5.1

LG heeft ook de camera's van de LG G4 verbeterd. Er zijn nu een 16 (f/1.8 lens) en 8 megapixel-camera beschikbaar aan respectievelijk de achter- en voorkant. De foto-app waarmee je de camera bedient heeft drie modi: beginner, hobbyist en professional. Laatstgenoemde is handig voor gevorderde gebruikers en geeft toegang tot opties als de witbalans, belichting en iso-waarde. De G4 heeft ook een nieuwe cameratechnologie die is verwerkt in een sensor die de kleuraccuratesse verbetert. De rgb-waarden van het licht en infraroodlicht van objecten worden gemeten, waardoor de beste witbalans wordt gekozen voor de geschoten foto.

LG-G4-productrange

Tot slot draait de LG G4 standaard op Android 5.1 (Lollipop) met de UX 4.0-skin van LG. Deze is slimmer en intuïtiever doordat de gebruikerservaring wordt versimpeld en persoonlijker wordt gemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om door twee keer op de terugknop te drukken de camera te starten. Hiervoor hoeft het scherm niet aan te staan.

De LG G4 release vindt plaats in mei. Vanaf eind volgende maand is het toestel in Nederland verkrijgbaar voor 649 euro. De lederen variant is als gezegd 50 euro duurder.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel