Deze 5 zaken weten we al over de Galaxy S8 (Plus)

Deze 5 zaken weten we al over de Galaxy S8 (Plus)

Samsungs nieuwe vlaggenschip wordt pas over ruim een maand aangekondigd, maar er zijn al een aantal zaken bekend over het toestel. Dit zijn onze Galaxy S8 verwachtingen.

1. Stemgestuurde assistent: Bixby

Samsung rust de Galaxy S8 waarschijnlijk uit met een spraakgestuurde assistent. De assistent genaamd Bixby helpt je met allerlei dagelijkse taken, zoals zoeken naar informatie, reminders en nieuws. Bovendien kan Bixby objecten en andere visuele zaken herkennen in de camera-app en leert de assistent je gewoontes.

Bixby heeft een andere onderliggende techniek dan bijvoorbeeld Google Assistant, want Bixby wordt onder de motorkap door kunstmatige intelligentie aangedreven. Hiervoor heeft Samsung Viv Labs opgekocht, het bedrijf dat aan de wieg stond van Apples spraakassistent Siri.

Galaxy S8 verwachtingen

2. Twee versies: Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus

Dat Samsung twee varianten op zijn vlaggenschip uitbrengt, is inmiddels niets nieuws meer. Immers kwamen er van zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S7 Edge-versies uit, waarbij het scherm doorliep aan de zijkanten met een lichte buiging.

Volgens de laatste geruchten komen er van de Galaxy S8 wederom twee versies uit, maar zijn de verschillen niet meer zo groot als voorheen. Zowel de Galaxy S8 als de S8 Plus hebben een gebogen scherm, met dezelfde hardware. Het enige verschil is het formaat: de Galaxy S8 krijgt een scherm van 5,8 inch terwijl de Galaxy S8 Plus een 6,2 inch-scherm aan boord heeft. Ook de accugroottes verschillen: die van de Galaxy S8 wordt voorzien van een capaciteit van 3000 mAh, terwijl de S8 Plus het met 3500 mAh moet doen.

3. Infinity display

Het scherm van de Galaxy S8 beslaat de volledige voorkant van het toestel en loopt door aan de zij- en onderkant. De beeldverhouding wordt hiermee ook anders: in plaats van standaard 16:9 wordt de verhouding 18,5:9. Dit betekent dat apps geoptimaliseerd moeten worden voor een andere beeldverhouding, maar dat je als gebruiker meer op het scherm kunt toveren.

Galaxy S8 verwachtingen

Samsung wil de Galaxy S8 één van de beste smartphones ooit maken op het gebied van virtual reality. Hiervoor hebben zowel de Galaxy S8 als de Plus-versie een 4K-resolutie aan boord. Dit betekent dat je zelfs met een VR-bril op geen individuele pixels meer kunt zien. Bovendien zet Samsung wederom zijn amoled-schermtechniek in, wat voor rijke en natuurlijke kleuren zorgt.

4. Vingerafdrukscanner aan de achterkant en irisscanner

In tegenstelling tot zijn voorgangers komt de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 niet meer aan de voorkant te zitten. Het schrappen van de fysieke homeknop betekent dat er een andere plek voor de vingerafdrukscanner gekozen moest worden. Dit heeft ertoe geleid dat de scanner aan de achterkant van het toestel zit.

Samsung stopte ‘m eerder al in de Galaxy Note 7: de irisscanner. Deze vorm van biometrische beveiliging keert terug bij de Galaxy S8 en zorgt ervoor dat je met je ogen je telefoon kunt ontgrendelen. De scanner werkt zelfs in het donker, doordat hij gebruikmaakt van infraroodlicht om je iris te kunnen zien.

Galaxy S8 verwachtingen

5. Aankondiging en releasedatum

Normaliter kondigt Samsung zijn vlaggenschepen aan tijdens een presentatie op het Mobile World Congress, dat ieder jaar eind februari plaatsvindt. Dit jaar doet Samsung het ietsje anders: het nieuwe vlaggenschip wordt pas in maart of april onthuld. Het Koreaanse bedrijf wilde na de Galaxy Note 7 extra tijd om te zorgen dat zijn nieuwe toestel helemaal veilig was.

Voorgaande jaren lagen nieuwe Galaxy S-smartphones een paar weken na de aankondiging al in de Nederlandse schappen. We verwachten dat dat dit jaar niet anders zal zijn. De Galaxy S8 is dus in april te koop in Nederland, maar de exacte data zijn nog onbekend.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel