KPN voert proef uit met sneller 4g

KPN voert proef uit met sneller 4g

KPN meldt woensdag dat het met een proef start om zijn 4g-netwerk nog sneller te maken. De campus van de TU Delft is de eerste locatie waar met de hogere snelheden wordt getest.

Deze hogere snelheden worden mogelijk door het gebruik van de zogeheten 1800MHz-band van het 4g-netwerk. Deze band biedt minder dekking dan de momenteel gebruikte 800MHz-band, maar wel meer capaciteit.

Door het benutten van beide frequentiebanden krijgen studenten van de TU Delft de beschikking over sneller 4g, dat downloadsnelheden aankan van maximaal 100Mbps. Dat is maar liefst 12,5MB per seconde, waardoor je in minder dan een seconde een gemiddeld muziekbestand kunt downloaden. De maximale uploadsnelheid is 50Mbps in de proef.

Wellicht sneller 4g voor alle klanten

KPNHet is nog niet duidelijk of KPN de versnelling aan al zijn abonnees gaat aanbieden als de proef slaagt. Momenteel wordt de 800MHz-band vooral gebruikt om snel een landelijke dekking te verzorgen; de 1800MHz-band wordt ingezet op drukkere gebieden.

KPN heeft inmiddels een 4g-netwerk operationeel in de hele randstad, en begin 2014 moet het 4G KPN netwerk in heel Nederland dekkend zijn. Vodafone komt deze zomer met zijn eigen 4g-netwerk. T-Mobile zegt dit najaar met zijn 4g-uitrol te beginnen.

Bron: KPN

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel