Goedkope BlackBerry Q5 komt naar Nederland

Goedkope BlackBerry Q5 komt naar Nederland

BlackBerry heeft donderdag bekendgemaakt dat zijn goedkope BlackBerry 10-model vanaf 22 juli in de Nederlandse winkelrekken zal liggen.

Een specifieke adviesprijs wordt nog niet genoemd, maar als we de Amerikaanse prijzen omrekenen gaat die hier waarschijnlijk op 350 tot 400 euro liggen. Verschillende webwinkels bieden de goedkope BlackBerry Q5 al aan voor circa 375 euro, waarbij je kunt kiezen tussen een zwarte of witte versie.

Goedkope BlackBerry Q5 met goede specificaties

BlackBerryDe Q5 draait al vanuit zijn verpakking op de laatste versie van BlackBerry OS, 10.1. Het toestel huisvest daarnaast een 3,1 inch-scherm met een resolutie van 720 bij 720 pixels, een fysiek qwerty-toetsenbord, een dualcore-processor die draait op 1.2GHz, een werkgeheugen van 2GB en 8GB aan interne opslagruimte. De BlackBerry Q5 bevat ook een 5-megapixel-camera en een vga-frontcamera. De accu heeft een capaciteit van 2180 mAh.

De BlackBerry Q5 is het derde toestel dat naar Nederland komt met BlackBerry 10. Het bedrijf zou echter ook nog met een BlackBerry Curve 9720 komen, die nog draait op de vorige versie van het besturingssysteem, 7.1.

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.