Windows Phone-ondersteuning voortaan drie jaar lang

Windows Phone-ondersteuning voortaan drie jaar lang

Microsoft heeft in een blog laten weten dat de Windows Phone-ondersteuning voortaan drie jaar zal bedragen, in plaats van de 18 maanden die voorheen gebruikelijk was.

Hierdoor kun je op minstens drie jaar firmware-updates rekenen bij de aanschaf van je Windows Phone-telefoon, wat een fijne zekerheid is in tijden waarin sommige Android-toestellen minder dan een jaar worden voorzien van ondersteuning.

Hierbij gaat het niet om individuele toestellen, maar om het ecosysteem van Windows Phone 8 zelf. Iedere nieuwe versie van Windows Phone kan dus ook op 36 maanden ondersteuning rekenen. In het geval van Windows Phone 8 wordt er dus ondersteuning geboden tot minimaal 12 juni 2016.

Verlenging Windows Phone-ondersteuning vooral voor zakelijke markt

De actie van Microsoft is wel vooral op de zakelijke markt gericht, waar het bedrijf graag populair op wil worden met zijn Windows Phones. Met een zogeheten ‘enterprise feature pack' wil Microsoft systeembeheerders daarom meer controle over Windows Phone 8-toestellen geven, ergens vanaf begin 2014.

Zo voegt het softwarepakket onder andere ‘eap-tls'-ondersteuning toe, een protocol voor wifi-netwerken dat vaak gebruikt wordt in bedrijven. Met ‘s/mime' kunnen e-mails daarnaast worden ondertekend en beveiligd. Het nieuwe softwarepakket biedt tevens ondersteuning voor het opzetten van vpn-verbindingen per app.

Bron: Windows.com

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel