Top 3: beste goedkope smartphones met Android

Top 3: beste goedkope smartphones met Android

Goedkope smartphones met Android worden steeds populairder en dat hebben Samsung, Huawei en Motorola goed in de gaten. De fabrikanten brengen dan ook geregeld goedkopere varianten uit van hun vlaggenschipmodellen, die vaak honderden euro's goedkoper zijn. Maar voor welk toestel kun je het beste gaan? Wij lichten er 3 uit!

1. Motorola Moto E (114 euro)

goedkope smartphone motorolaEén van de beste en goedkoopste Android-smartphones is de Moto E. Het scherm van de telefoon meet 4,3 inch en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels. De laag Gorilla Glass 3 over het display maakt de telefoon prima bestand tegen krassen. Daarnaast is de smartphone spatwaterbestendig: handig voor actieve gebruikers. Onderhuids is een 1,2GHz-dualcore-processor (Snapdragon 200) en 1GB aan werkgeheugen te vinden. De 4GB aan opslagruimte is uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje tot maximaal 32GB. Aan de achterzijde is een 5-megapixel-camera aanwezig, maar een frontcamera ontbreekt. Wel is er dualsim-ondersteuning aan boord, alsmede bluetooth 4.0, wifi, 3G en een 1980 mAh-accu die goed is voor één dag gebruik. Als je een 4G-abonnement hebt, is de Moto E niet heel handig, aangezien de goedkope smartphone geen 4G ondersteunt.

Motorola Moto E kopen:

2. Samsung Galaxy Ace Style (159 euro)

ace-style.jpg-168x300De Samsung Galaxy Ace-lijn is erg populair en niet zonder reden: het zijn degelijke budgetsmartphones voor een eveneens degelijke prijs. De Galaxy Ace Style is één van de meest interessante toestellen binnen de Ace-lijn van Samsung. De smartphone heeft een 4 inch-scherm met een wvga-resolutie van 800 bij 480 pixels, dat voor de meesten genoeg is. Verder is er een 1,2GHz-dualcore-processor aan boord die wordt bijgestaan door 512MB aan werkgeheugen. Foto’s en video’s opslaan is mogelijk met de 4GB aan opslagruimte, die met een micro-sd-kaart is uit te breiden tot 64GB. De Galaxy Ace Style heeft een vga-frontcamera en een 5-megapixel-camera aan de achterzijde met een led-flitser. De hardware wordt van stroom voorzien door een 1500 mAh-accu. Het toestel draait daarnaast op Android 4.4 (KitKat), een recente Android-versie waarop de meeste apps draaien. Top dus!

Samsung Galaxy Ace Style kopen:

3. Huawei Ascend Y530 (120 euro)

ascendy530.jpg-168x300De Ascend Y530 is één van de meest interessante budgetmodellen van het Chinese Huawei, dat de afgelopen jaren flink aan de weg timmert in Nederland. De Ascend Y530 beschikt over een 4,5 inch-lcd-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels, 1,2GHz-dualcore-processor (Snapdragon 200) en 512MB aan werkgeheugen. Verder is er een 5 megapixel-camera (met autofocus en een led-flitser) en een vga-frontcamera aanwezig. De Y530 kent geen 4G-ondersteuning, maar heeft wel 4GB aan opslaggeheugen dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Verder is er een 1750 mAh-accu aan boord met een gemiddelde beltijd van circa 10 uur. Vanuit de doos draait het toestel op Android 4.3 Jelly Bean, en Huawei staat erom bekend om zijn toestellen regelmatig van een update te voorzien.

Huawei Ascend Y530 kopen:

(Bron)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel