De LG G3 legt de lat hoog met snelle hardware en een topscherm

De LG G3 legt de lat hoog met snelle hardware en een topscherm

Gisteravond heeft LG na een wekenlange geruchtenstroom eindelijk de LG G3 onthuld. De nieuwe topsmartphone wordt gekenmerkt door een QHD-scherm met een ongekende resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het 5,5 inch-scherm is aanzienlijk scherper dan dat van concurrerende smartphones.

Bovendien lijkt het beeld van de LG G3 nóg groter, dankzij de dunne schermranden. Dit is mogelijk omdat LG de volumetoetsen en powerknop naar de achterzijde heeft verplaatst. Hier zijn ook de 13-megapixel-camera en ledflitser te vinden. Daarnaast is er een sensor die het mogelijk maakt dat de G3 sneller scherpstelt, zelfs als er weinig licht aanwezig is. Het gevolg: scherpe foto's en video's.

Interface LG G3 sterk verbeterd

lg g3Naast het scherm springt ook de vernieuwde interface van de LG G3 in het oog. Het drukke design is rustiger en iedere functie heeft zijn eigen kleur. Met lichte en strak ontworpen pictogrammen, een minimalistische weer-widget die je advies geeft of je bijvoorbeeld een paraplu moet meenemen en een opgeruimd uitziend notificatiescherm. Door vanuit dit scherm op de vernieuwde ronde pictogrammen te tikken, kun je bijvoorbeeld wifi, bluetooth of nfc inschakelen.

Ook draait het toestel vanuit de doos op Android 4.4.2 (KitKat) en is te zien dat LG eindelijk gebruikmaakt van drie touchscreenknoppen: de terug-, home- en multitask-toets. Zowel de touchscreenknoppen- als noficiatiebalk bieden de transparantie van KitKat, waardoor het scherm nog groter oogt.

Onder de motorkap

Verder aan boord is een supersnelle Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, die we eerder zagen bij de Galaxy S5 van Samsung. Het toestel verschijnt in twee varianten met 16GB opslag/2GB RAM en 32GB opslag/3GB RAM. De opslagruimte is met een microSD-kaart uit te breiden.

De behuizing heeft een matte afwerking, is vingerafdruk-proof door een speciale coating en komt beschikbaar in vijf kleuren: Metallic Black, White Silk, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red. Tot slot handig is dat het toestel draadloos kan worden opgeladen.

Lees ook de uitgebreide LG G3 hands-on met foto's en screenshots van de smartphone.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel