Deze smartphones worden er in april aangekondigd en uitgebracht

Deze smartphones worden er in april aangekondigd en uitgebracht

Elke maand onthullen smartphonefabrikanten nieuwe toestellen, die kort of later daarna de verkoop ingaan. Wat heeft april in petto? In dit artikel vertellen we je welke nieuwe smartphones er april 2019 gepresenteerd en/of uitgebracht worden.

Nieuwe smartphones april 2019: deze modellen komen uit

Van Sony, Samsung en Huawei is bekend dat ze deze maand toestellen in de Nederlandse winkels leggen. Hieronder lees je om welke modellen het gaat, over welke hardware ze beschikken en wat ze kosten. Check ook onze previews en reviews van de smartphones.

Sony Xperia 1

De Sony Xperia 1 werd in februari aangekondigd en verschijnt naar verwachting eind april in Nederland. Het toestel krijgt een adviesprijs van 949 euro en komt in verschillende kleuren. De Xperia 1 is Sony's nieuwste high-end smartphone en beschikt over een opvallend scherm.

Met een verhouding van 21:9 is het display langer dan gebruikelijk, wat volgens Sony ideaal is voor filmliefhebbers en multitasking. Een andere bijzonderheid is dat het scherm een 4K-resolutie heeft, iets wat we normaal zien op duurdere televisies.

De Xperia 1 heeft drie cameralenzen achterop voor normale beelden, groothoekfoto's en 2x optische zoom. De smartphone draait op een snelle Snapdragon 855-chip, mist een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting en kan dankzij de glazen behuizing draadloos opladen.

Lees ook de Sony Xperia 1 preview van zustersite Android Planet. En wil je straks de Sony Xperia 1 kopen, dan kun je hiervoor terecht in de prijsvergelijker.

Huawei P30 (Pro)

Huawei presenteerde zijn twee nieuwste topsmartphones eind maart in Parijs en verkoopt ze vanaf begin april. De P30 is het reguliere vlaggenschip en kost 749 euro, terwijl de grotere en betere P30 Pro voor 999 euro over de toonbank gaat.

Beide toestellen hebben fraaie oled-schermen, een zeer snelle Kirin 980-processor en draaien op de EMUI-schil van Huawei. De Pro-uitvoering onderscheidt zich van de normale P30 met krachtigere hardware en een groter scherm (6,47 vs 6,1 inch).

Smartphone camera zoom

Uniek aan de P30-serie is de driedubbele camera op de achterkant. Het gaat om een primaire 40 megapixel camera die betere 10 megapixel plaatjes schiet, een groothoeklens en een zoomlens. Door deze camera's en andere nieuwe technieken te combineren, biedt de P30 vijf keer hybride zoom. Zo haal je objecten dichterbij met minimaal kwaliteitsverlies.

De P30 Pro heeft betere camera's en kan daarom vijf keer optisch (zoom zonder kwaliteitsverlies) en tien keer hybride zoomen. Zustersite Android Planet is in zijn Huawei P30 Pro review erg te spreken over de bijzonder camera's en de smartphone in het algemeen.

Van plan de Huawei P30 of P30 Pro aan te schaffen? Check de beste aanbiedingen voor een losse Huawei P30 of Huawei P30 abonnement. De Huawei P30 Pro los kost 999 euro, maar je kan ook voor een Huawei P30 Pro abonnement kiezen.

Samsung Galaxy A40

De nieuwste budgetsmartphone van Samsung verschijnt deze maand voor 249 euro. De Samsung Galaxy A40 heeft een groot full-hd amoled-scherm, een grote accu die snel oplaadt en twee camera's achterop. Daarnaast draait het toestel op Android 9.0 (Pie) met de nieuwe OneUI-interface van Samsung. Ook fijn is dat je genoeg opslagruimte tot je beschikking hebt: maar liefst 64GB. Dit kan je verder vergroten met een micro-sd-kaartje.

De smartphone is al in Nederland verkrijgbaar. Dit zijn de beste deals voor een losse Samsung Galaxy A40 of de Galaxy A40 met een abonnement.

Samsung Galaxy A70

Een andere nieuwe Samsung-smartphone is de Galaxy A70. De fabrikant brengt de telefoon eind april uit voor 399 euro in de kleuren blauw, zwart, wit en koraalroze. De Samsung Galaxy A70 heeft een enorm 6,7 inch full-hd amoled-scherm, drie camera's achterop en een vingerafdrukscanner onder het display.

Ook interessant is de stevige hardware. Het toestel heeft maar liefst 6GB werkgeheugen, 128GB uitbreidbare opslagruimte en een forse 4500 mAh-accu. Die laadt ook nog eens sneller op dan de batterij van de veel duurdere Galaxy S10.

Een losse Galaxy A70 kost 399 euro. Het is uiteraard ook mogelijk om de Galaxy A40 met een abonnement aan te schaffen.

Deze smartphones zien in april het levenslicht

Naast eerder aangekondigde toestellen die in april in de winkels verschijnen, hebben fabrikanten ook splinternieuwe smartphones in petto. Onder andere Samsung en Oppo presenteren later deze maand nieuwe modellen in verschillende prijsklassen. Check het verwachte overzicht.

Oppo Reno

Oppo presenteerde op 10 april de eerste smartphones van zijn submerk Reno. Je moet Reno dus niet zien als een nieuwe serie binnen het Oppo-merk, maar als een eigen merk binnen Oppo. Althans, dat zegt Oppo. In de praktijk noemt Oppo de toestellen ‘Reno by Oppo'.

De eerste smartphones verschijnen in China, maar op 24 april vindt ook de Europese onthulling plaats. Zustersite Android Planet is dan aanwezig in Zürich om de nieuwste Reno-modellen uit te proberen.

De Oppo Reno krijgt een groot oled-scherm, zeer krachtige hardware en een cameramodule met tien keer hybride zoom. De specificaties en werking lijken bijna identiek aan het camerasysteem van de Huawei P30 Pro. Hoe zo'n vernieuwend zoomsysteem werkt en wat je er in de praktijk aan hebt, vertellen we in deze uitleg van zoomlenzen.

OnePlus 7

De langverwachte OnePlus 7 wordt de opvolger van de OnePlus 6T en zou allerlei vernieuwingen doorvoeren. Net als de Oppo Reno lijkt de OnePlus 7 een uitschuifbare selfiecamera te krijgen. Daarnaast heeft het toestel naar verluidt een driedubbele camera op de achterkant en draait hij op de nieuwste Snapdragon 855-processor.

OnePlus zou ook kiezen voor 8GB werkgeheugen en 128GB tot 256GB opslagruimte. De vingerafdrukscanner van de OnePlus 7 zit onder het display. Het toestel kan niet draadloos opladen, liet de directeur van OnePlus onlangs al weten.

OnePlus 7

Volgens bronnen presenteert OnePlus zijn nieuwste vlaggenschip eind april. Wanneer het toestel uitkomt en hoe duur hij wordt, is nog een raadsel. Vermoedelijk ligt de prijs dichtbij die van de OnePlus 6T, die te koop is vanaf 559 euro.

Geschreven door Rens Blom

Freelance techjournalist uit Castricum die voor online en papieren media schrijft over elektronica, technologie en innovatie. Maakt in zijn vrije tijd graag strandwandelingen met de hond.

Bekijk profiel