Gouden HTC One kost een klein fortuin

Gouden HTC One kost een klein fortuin

Na de iPhone 5S en Samsung Galaxy S4 is er nu ook een gouden HTC One beschikbaar, van echt edelmetaal welteverstaan en in zeer gelimiteerde oplage.

HTC brengt 5 exemplaren van de gouden HTC One uit in Groot-Brittannië. Aanleiding is het 18-jarige jubileum van de MOBO Awards, muziekprijzen die de Britse reggae-, soul- en hiphopscène in het zonnetje zetten. Op de achterkant van de 18-karaats gouden unibodybehuizing prijkt dan ook het logo van de MOBO Awards.

Gouden HTC One: 3259 euro

Elke gouden HTC One heeft een waarde van 2750 pond, omgerekend zo'n 3259 euro. Dat is aanzienlijk minder dan ruim 42.000 euro die neergeteld moet worden voor de gouden Æ+Y-telefoon. Dit toestel, dat werd ontworpen door het Deense bedrijf Aesir, verscheen in 2011 en was weliswaar fraai, maar weinig functioneel. De Æ+Y-telefoon kon weinig meer dan telefoontjes plegen.

Gouden iPhone 3GSDe duurste telefoon ooit is waarschijnlijk de Goldstriker iPhone 3GS Supreme, die bestaat uit 22-karaats goud en een homeknop heeft gemaakt van diamant.

Dat toestel wisselt voor niet minder dan 2,4 miljoen euro van eigenaar. De Goldstriker bestaat namelijk voor maar liefst 271 gram uit puur goud en is versierd met in totaal 200 diamantjes.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel