LG kondigt nieuwe flexibele accu’s aan voor smartphones

LG kondigt nieuwe flexibele accu’s aan voor smartphones

Nu LG en Samsung hard werken aan hun eerste smartphones met buigzame schermen, is het wat LG betreft ook tijd om met flexibele accu's te komen. De fabrikant is daar naar eigen zeggen namelijk hard mee bezig.

Nadat LG maandag zijn flexibele schermen aankondigde, laat het bedrijf er weinig tijd tussen zitten om zijn volgende technologische ontwikkeling uit de doeken te doen. De LG Chem-tak van het bedrijf is namelijk al ver met de ontwikkeling van flexibele accu's.

LG Chem is zelfs al klaar voor het massaal produceren van het eerste type van deze flexibele accu's, net zoals de LG Display-tak al kan beginnen met de massaproductie van flexibele oled-schermen. De flexibele accu's worden voornamelijk geproduceerd om deze buigzame schermen van energie te voorzien.

Stepped Battery

LG Chem benut drie verschillende technologieën voor zijn batterijen. De eerste is de Stepped Battery, al is dat stiekem de minst indrukwekkende. Hierbij worden twee of meer modules aan elkaar gekoppeld om de uiteindelijke batterij te vormen, waarbij de vorm kan worden aangepast voor iedere mogelijke inhoud die nog over is in de behuizing van een toestel.

Deze techniek is al in de LG G2 toegepast, het meest recente vlaggenschip van LG.

Curved Battery

De Curved Batteries van LG Chem zijn de ontwikkeling waarvoor LG zijn persbericht heeft vrijgegeven. Deze batterijen hebben namelijk de mogelijkheid om enigszins te buigen, dankzij een technologie die LG Chem Stack&Fold noemt. Dankzij Stack&Fold kan de Curved Battery van LG de druk die ontstaat door het buigen van de accumodule beter weerstaan.

De vermeende LG-telefoon met flexibele display die nog niet is aangekondigd zou gebruik gaan maken van deze technologie.

Cable Battery

De Cable Battery is echter nieuwe de accutechnologie die het meest tot de verbeelding spreekt. Deze accu in de vorm van een kabel kun je namelijk zo ver als je wilt vouwen of buigen, en is zelfs in een knoop te leggen. Een groot nadeel: hij is vooralsnog wel alleen geschikt voor laag energieverbruik en minimale hitte. Dit maakt de technologie helaas nog niet echt geschikt voor gebruik in smartphones. 

Via: Phone Arena

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel