Honor 5C: metalen smartphone met goede specs voor 199 euro

Honor 5C: metalen smartphone met goede specs voor 199 euro

De Honor 5C, een interessant toestel met prima specificaties en een metalen behuizing, is uitgebracht in Nederland en België. Het toestel kost 199 euro.

Dit is de Honor 5C

Honor, het submerk van Huawei, bewijst al een tijdje dat goede en kwalitatief hoogwaardige smartphones niet veel hoeven te kosten. Ook bij de Honor 5C, die vandaag hier werd uitgebracht, is dit het geval. Het toestel beschikt over een fraai 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een behuizing die is gemaakt van metaal.

Ook aan de binnenkant is de Honor 5C goed voorzien. Het toestel wordt aangedreven door een vlotte Kirin 650-chip met een octacore-processor en 2GB RAM. Ook is er 16GB aan opslagruimte aanwezig, dat desgewenst met een micro-sd-kaartje is uit te breiden tot 128GB. Onder de motorkap bevindt zich verder een flinke 3000 mAh-accu.

https://www.youtube.com/watch?v=AEU4yGQrlpU

Foto’s maakt de 5C met de 13 megapixel-camera, die autofocus heeft en door de aanwezige led-flitser ook mooie foto’s in het donker maakt. Aan de voorkant zit een 8 megapixel-frontcamera, waarbij er – zoals we van Huawei en Honor gewend zijn – voldoende opties zijn om je kiekjes op te leuken.

Ondanks dat de Honor 5C is voorzien van Android 6.0 (Marshmallow), laat de zware EMUI-schil weinig van het besturingssysteem over. De software oogt meer op een mindere versie van iOS, dan dat het allemaal mogelijkheden van Android benut.

De Honor 5C is vanaf nu verkrijgbaar in Huawei’s webshop Vmall voor 199 euro. Het toestel is beschikbaar in de kleuren grijs, goud en zilver.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel