Google geeft grotere beloningen voor het melden van Android-bugs

Google geeft grotere beloningen voor het melden van Android-bugs

Google geeft al een tijdje vergoedingen aan gebruikers die een of meerdere bugs ontdekken in Android. Die aanpak lijkt te werken, want het bedrijf verhoogt de beloningen voor het detecteren van Android bugs.

Hogere beloning voor Android bugs spotten

Het melden van Android-bugs is voor Google erg belangrijk. Hierdoor kan het namelijk zijn besturingssystemen beter beschermen tegen kwetsbaarheden. In een blogpost legt Google uit dat de algemene beloning voor zogenaamde ‘high-quality vulnerability reports' met 33% stijgt. Voor de echte experts is er nog beter nieuws: zij krijgen voortaan 50 procent meer uitgekeerd, mits ze een uitgebreid rapport aanleveren waarin de bug wordt beschreven en gedemonstreerd.

android bugsAls reguliere gebruiker krijg je dus niet gelijk een extra flinke som geld mee krijgt voor iedere fout die je ontdekt. Google bekijkt ieder ingediend rapport apart, waarna het zelf de kwaliteit en beloning bepaalt.

Google is al een jaar bezig met het belonen van mensen die Android-bugs melden. In dat jaar hebben 82 mensen meer dan 250 rapporten opgestuurd naar het bedrijf. Tot nu toe heeft Google de meehelpende gebruikers in totaal 550.000 dollar toebedeeld. De gebruiker @heisecode voert de ‘toplijst' aan met 26 rapporten, die door Google zijn gewaardeerd met een geldsom van 75.750 dollar.

Door de opgestuurde verslagen is Android N, de nog te verschijnen opvolger van Android Marshmallow, beter beveiligd tegen indringers van buitenaf. Alhoewel de officiële release van de nieuwe Android-software op zich laat wachten, is er inmiddels wel een bètaversie van beschikbaar.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel