‘Galaxy Note 7 krijgt gebogen scherm, komt ook naar Nederland’

‘Galaxy Note 7 krijgt gebogen scherm, komt ook naar Nederland’

De Galaxy Note 7 wordt alleen uitgebracht met een gebogen scherm. Het toestel verschijnt hoogstwaarschijnlijk later dit jaar.

Galaxy Note 7 scherm

Dat meldt de Zuid-Koreaanse Munwha Ilbo op basis van bronnen. Samsung zou ervoor kiezen om van de Galaxy Note 7 maar één versie uit te brengen, die is voorzien van een scherm met gebogen randen. Een normale versie komt er dus waarschijnlijk niet, wat te maken zou hebben met het succes van de Galaxy S7 Edge, die wereldwijd beter zou verkopen dan de reguliere S7.

De afgelopen weken is al het een en ander over de Samsung Galaxy Note 7 gelekt. Zo zou het toestel voorzien zijn van een 5,8 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en aangedreven worden door een nieuwe Exynos-chip van Samsung. Ook wordt gesproken over 6GB RAM en een 4000 mAh-accu. De aankondiging vindt mogelijk op 2 augustus plaats in New York.

’Ook een release in Nederland’

Opvallender nieuws is dat de Galaxy Note 7 ook in Nederland uitgebracht zou worden. Diverse bronnen laten aan GSM Helpdesk weten dat er ook een release in ons land komt, terwijl het vorige Note-toestel, de Galaxy Note 5, niet in Nederland verscheen. Wel werd de Galaxy S6 Edge+, een grotere versie van de S6 Edge met iets betere specs, uitgebracht.

Verder is het nog niet helemaal duidelijk hoe de aanstaande Note gaat heten. Volgens de laatste geruchten slaat Samsung de Note 6-merknaam over, omdat dit verwarrend zou zijn voor concurrenten, omdat ze dan mogelijk denken dat het toestel al een jaar oud is. Gaat het toestel ‘Galaxy Note 7’ heten, dan ligt het mooi in lijn met de huidige Galaxy S-lijn van Samsung.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel