WhatsApp ongekend populair: 700 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp ongekend populair: 700 miljoen actieve gebruikers

Aan de populariteit van WhatsApp lijkt geen einde te komen. De teller van het aantal actieve maandelijkse gebruikers staat nu op 700 miljoen.

Steeds meer WhatsApp-gebruikers

Dit heeft CEO Jan Koum bekendgemaakt op Facebook. Ook geeft hij aan dat er dagelijks 30 miljard berichten worden verstuurd; nog nooit was dit aantal zo hoog.

Het aantal actieve gebruikers is, in vergelijking met vorig jaar, flink gestegen. Zo maakte na de overname van WhatsApp door Facebook (begin 2014) zo'n 450 miljoen mensen gebruik van de chat-app, in augustus vorig jaar steeg dit aantal tot circa 600 miljoen gebruikers.

Ontwikkelingen rondom WhatsApp

WhatsApp kwam de laatste weken al regelmatig in het nieuws. Zo zou het bedrijf bezig zijn met een belfunctie voor de populaire chat-app, iets waar al lange tijd over wordt gespeculeerd. Verwacht wordt dat de belfunctie in 2015 wordt toegevoegd.

Daarnaast zou er een webversie van WhatsApp in de maak zijn, zodat je ook op je pc of Mac met je vrienden en familie kunt chatten. Deze functie is in een concurrerende app als Telegram wel al aanwezig.WhatsApp-gebruikers

De ontwikkelaars van WhatsApp hebben de laatste maanden echter niet stilgezeten. Zo werden een tijdje geleden de beruchte blauwe vinkjes aan de chat-app toegevoegd waarmee je kunt zien of mensen je berichten daadwerkelijk lezen. Daarnaast werd de Android-versie van WhatsApp voorzien van end-to-end encryptie, zodat berichten automatisch versleuteld worden. De inhoud die wordt beveiligd is alleen voor de ontvanger beschikbaar; die heeft immers als enige de sleutel om de berichten te bekijken.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel